Bolt kolobežky späť v Prešove

1025x
16. Apríl 2024
Zelené kolobežky sa vracajú aj do Prešova
 Kolobežky Bolt (Zdroj: FB Dopravné návrhy PO)
 
Po zhruba rok a pol trvajúcej prestávke sa obľúbené zelené kolobežky platformy Bolt vracajú nielen na košické ulice, ale s týždňovým odstupom aj na tie prešovské.
 
Obyvatelia metropoly sa môžu tešiť na desiatky obľúbených strojov a tiež aj nové bezpečnostné funkcie, ktoré spoločnosť zaviedla pre ochranu používateľov a ich okolia. Bolt sa dlhodobo snaží o bezpečnú a usporiadanú prevádzku prostriedkov mikromobility. Dbá na zásady správnej jazdy či parkovania, pravidelne ich svojim používateľom pripomína priamo prostredníctvom aplikácie alebo na svojich kanáloch.
 
Bolt sa poďakuje 
 
Novými bezpečnostnými opatreniami, s ktorými sa Prešovčania dostanú do kontaktu, sú napríklad aj testy na odhalenie jazdy vo dvojici, prevencia jazdenia šmykom či kognitívny test schopností. Jeho úlohou bude zabrániť jazdám pod vplyvom alkoholu a prístupný bude v exponovaných časoch, kedy je pravdepodobnosť jazdy pod vplyvom alkoholu najväčšia.
 
Obyvateľov Prešova možno milo prekvapí aj nová funkcia založená na senzoroch kolobežiek, ktoré zisťujú, či je stroj vo vzpriamenej polohe. Ak nie je a všímavý okoloidúci kolobežku zodvihne, tá sa mu namiesto spustenia alarmu poďakuje.
 
Bodové hodnotenia používateľov 

„Novinkou v Prešove bude aj bodové hodnotenia používateľov. Jazdci sú za rôzne priestupky či zlé parkovanie hodnotení a ak budú na chvoste rebríčka, budú si musieť naštudovať vzdelávacie materiály zamerané na bezpečnú jazdu. Ak sa nezlepšia, obmedzí sa im rýchlosť a neskôr môžu mať aplikáciu zablokovanú. Tento systém funguje už aj v ostatných mestách a prináša výsledky, napríklad výskyt jazdy vo dvojici sa znížil o viac ako 98,5 %," vysvetľuje Peter Mesarč, Country Manager pre kolobežky Bolt pre Českú a Slovenskú republiku a dodáva: „Ako východniar som nesmierne rád, že si moji krajania doslova vypýtali naše kolobežky naspäť. Cítim, že regiónu treba pomôcť ekologickou a dostupnou alternatívou, akou sú aj naše zelené kolobežky.”

 
 
100 % recyklovateľné batérie
 
Prešovčania sa môžu voziť na kolobežkách, ktoré disponujú vymeniteľnou batériou a sú 100 % recyklovateľné s očakávanou životnosťou 60 mesiacov.
 
Nič sa nezmenilo ani na spôsobe stiahnutia aplikácie, dostupná je na Google Play aj na App Store, používatelia si kolobežky môžu požičať aj v šiestich ďalších slovenských mestách: konkrétne v Bratislave, Nitre, Trnave, Trenčíne, Piešťanoch a v Košiciach.
 
O Bolte
 
Bolt je európska superaplikácia, ktorej poslaním je urobiť mestskú mobilitu dostupnejšou, bezpečnejšou a udržateľnejšou. Bolt má 150 miliónov zákazníkov v 45 krajinách Európy a Afriky. Spoločnosť ponúka celý rad služieb mobility, vrátane taxi služby, zdieľaných áut a kolobežiek, donášky jedla a potravín. Bolt je so svojimi 130 000 kolobežkami vo vyše 170 mestách v 20 európskych krajinách najväčším poskytovateľom takýchto služieb v Európe.
(14:15, red.) 
Diskusia
Pridať komentár