Prešovská univerzita ocenila prácu pedagógov a priateľov univerzity

1057x
16. Apríl 2024
Prešovská univerzita odovzdávala ocenenia zamestnancom a hosťom univerzity
Zúčastnilo sa viac ako 250 zamestnancov (Zdroj: UNIPO)
 
Prešov, 16. 04. 2024 – Na Prešovskej univerzite (PU) v Prešove sa 15. apríla uskutočnilo slávnostné zasadnutie, na ktorom vedenie univerzity bilancovalo výsledky svojej činnosti za uplynulé obdobie.
 
Pri príležitosti Dňa učiteľov sa udeľovali aj medaily. Spoločné zasadnutie akademickej obce a Akademického senátu PU patrí k tradičným univerzitným podujatiam. Uskutočňuje sa za účelom prezentovania informácií vedenia univerzity a zároveň odovzdania ocenení zamestnancom a hosťom univerzity. Rektor v úvodnej časti prítomných informoval o tom, čím žila univerzita v uplynulom roku.
 
 Slávnostné udeľovanie cien (Zdroj: UNIPO)
 
„Som rád, že univerzita je v takom stave a v takej kondícii, že dnes môžeme optimisticky bilancovať, čo sa nám v minulom roku na univerzite podarilo dosiahnuť. V predchádzajúcom roku naša univerzita primárne žila nastavením vnútorného systému kvality a akreditáciou. Najvýznamnejšou udalosťou bola návšteva pracovnej skupiny Slovenskej akreditačnej agentúry pre vysoké školstvo a dnes môžem povedať, že sme proces akreditácie úspešne zvládli, za vám všetkým úprimne ďakujem,“ vyzdvihol vo svojom prejave rektor Kónya.
 
 Odovzdávanie ceny Márii Juskovej (Zdroj: UNIPO)
 
V rámci odpočtu za minulý rok sa dotkol aj výsledkov v oblasti vedecko-výskumnej činnosti, vzdelávania, vonkajších vzťahov, priblížil významné investičné aktivity univerzity za minulý rok, pričom neopomenul ani pripravovanú a dlho očakávanú rekonštrukciu opláštenia budovy Vysokoškolského areálu, ktorá by mala začať už v závere mesiaca apríl. V súčinnosti s jednotlivými fakultami následne rektor univerzity udelil zamestnancom a hosťom univerzity bronzovú, striebornú a zlatú medailu za významnú pedagogickú, výskumnú činnosť a prínos pre rozvoj univerzity.
 
 Pri príležitosti Dňa učiteľov sa udeľovali aj medaily (Zdroj: UNIPO)
 
„Chcem sa vám srdečne poďakovať za všetko, čo ste počas uplynulého roka, a nielen počas neho, priniesli pre rozvoj univerzity. Za vašu prácu pre univerzitu, vďaka ktorej môžeme napredovať. Ďakujem, nielen tým, ktorí si preberú medaily, ale vám všetkým za to, že ste každý svojim podielom prispeli k výsledkom a úspechom univerzity,“ uviedol rektor Kónya, z rúk ktorého si prevzali medailu viac ako štyri desiatky ocenených.
 
 Kónya udelil zamestnancom a hosťom univerzity bronzovú, striebornú a zlatú medailu za významnú pedagogickú, výskumnú činnosť
(Zdroj: UNIPO)
 
Atmosféru zasadnutia, ktorého sa zúčastnilo viac ako 250 zamestnancov a hostí univerzity, svojim hudobným programom obohatil najstarší umelecký súbor PU – Žensky spevácky zbor Iuventus paedagogica, ktorý vznikol v roku 1964. ​
 
 Spoločné zasadnutie akademickej obce a Akademického senátu PU patrí k tradičným univerzitným podujatiam
(Zdroj: UNIPO)
 
Zoznam ocenených
 
Bronzové medaily boli udelené
 
Filozofická fakulta: doc. Mgr. Jánovi Drengubiekovi, PhD. doc. Mgr. Annamárii Kónyovej, PhD. doc. Mgr. Sandre Zákutnej, PhD.
 
Gréckokatolícka teologická fakulta ThLic. Martinovi Tkáčovi, PhD.
 
Fakulta humanitných a prírodných vied RNDr. Márii Konečnej, PhD.
 
Fakulta manažmentu, ekonomiky a obchodu doc. Ing. Ľudovítovi Nastišinovi, PhD. Ing. Márii Juskovej, PhD.
 
Pedagogická fakulty Mgr. Hedvige Hafičovej, PhD. Mgr. Jarmile Žolnovej, Ph.D., univer. doc.
 
Fakulta športu prof. PaedDr. Jaromírovi Sedláčekovi, PhD. prof. PaedDr. Karolovi Görnerovi, PhD.
 
Fakulta zdravotníckych odborov: PhDr. Slávke Mroskovej, PhD.
 
Návrhy rektora PU v Prešove
 
PhDr. Mgr. Jane Cinovej, PhD. prof. PhDr. Jaroslavovi Kušnírovi, PhD. Mgr. Andrei Rusiňákovej Mgr. Eve Baluchovej, Jaroslavovi Božovi, MUDr. Svetlane Meľuchovej a JUDr. Ondrejovi Brenfzovi.
 
 
Strieborné medaily boli udelené
 
Filozofická fakulta: dr. hab. Petrovi Kocákovi, PhD., akademickému maliarovi a univerzitnému profesorovi.
 
Gréckokatolícka teologická fakulta: Ing. Valérii Varhoľovej.
 
Fakulta humanitných a prírodných vied: RNDr. Daniele Gruľovej, PhD.
 
Fakulta manažmentu, ekonomiky a obchodu: doc. PaedDr. Zuzane Birknerovej, PhD., MBA.
 
Pedagogická fakulta: doc. Mgr. Radoslavovi Rusňákovi, PhD. a Ing. Pavlovi Kopčákovi, in memoriam.
  
Pravoslávna bohoslovecká fakulta: doc. PhDr. Bohuslavovi Kuzyšinovi, PhD.
 
Fakulta zdravotníckych odborov: PhDr. Silvii Žultákovej, PhD.
 
Návrhy rektora PU v Prešove
 
prof. RNDr. Ivanovi Šalamonovi, CSc., MBA, doc. Ing. Alexandre Chapčákovej, PhD., Mgr. Jaroslavovi Ondovi, PhD. a JUDr. Pavlovi Hagyarimu, PhD., MBA.
 
Zlaté medaily boli udelené
 
Filozofická fakulta: Dr. h. c. prof. PhDr. Michalovi Danilákovi, CSc.,  Dr. h. c. prof. Dr. Karlovi Schwarzovi, prof. PhDr. Jane Soškovej, CSc., in memoriam,  prof. PaedDr. Jaroslavovi Vencálekovi CSc. a doc. PhDr. Michalovi Varcholovi, CSc..
 
Gréckokatolícka teologická fakulta: prof. ThDr. Marekovi Petrovi, PhD..
 
Fakulta humanitných a prírodných vied: prof. PaedDr. Jozefovi Pavelekovi, CSc..
 
Pedagogická fakulta: prof. PaedDr. Ľudmile Liptákovej, CSc..
 
Fakulta zdravotníckych odborov: PaedDr. Mgr. Helene Galdunovej, PhD..
 
Návrhy rektora PU v Prešove
 
Ing. Márii Novákovej, PhD. Ing. Petrovi Haľkovi, doc. PhDr. Vasiľovi Jaburovi, CSc. a  Dr. h. c. prof. PhDr. PaedDr. Ing. Danielovi Lajčinovi, PhD., DBA, LL.M.
(13:30, red.) 
Diskusia
Pridať komentár