Muž vykradol niekoľko objektov

1400x
16. Apríl 2024
Vlámal sa do niekoľkých objektov
 Rozbil okno a ukradol finančnú hotovosť (Ilustračná fotografia)
 
V dobe od 27.03.2024 do 12.04.2024 došlo v Prešove k piatim prípadom vlámania do objektov. Skutkami sa zaoberal poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Juh.
 
Vyšetrovaním bolo preukázané, že protiprávneho konania sa dopustil 34 ročný Bratislavčan, žijúci bez trvalého pobytu na území Prešova. Najskôr ,,zavítal“ na Ul. Masarykovu, v Prešove, kde rozbil sklenené dvere predajne, vošiel dnu a ukradol finančnú hotovosťou vo výške 2 460 eur. Škoda krádežou zariadenia a jeho poškodením vznikla vo výške 400 eur.
 
O dva dni neskôr si vyhliadol druhú predajňu na rovnakej ulici a rovnakým spôsobom sa dostal dnu. Odtiaľ si odniesol finančnú hotovosť vo výške 400 eur. Škoda poškodením zariadenia a jeho krádežou vznikla vo výške 1 300 eur.
 
Ďalším objektom na uvedenej ulici, ktorý zaujal 34 ročného muža bola prevádzka stánku. Cez okno, ktoré rozbil vošiel dnu a z pokladnice vzal 15 eur. Poškodený majiteľ škodu rozbitím okna vyčíslil na 200 eur.
 
 
Obvinený muž po 2 dňoch presunul svoju pozornosť k objektu na Ul. Martina Benku, v Prešove, kde sa vlámal do predajného stánku. Rovnakým spôsobom sa dostal dnu a odniesol si cigarety rôznych značiek ako aj trezor s finančnou hotovosťou 1 470 eur. Rozbitím okna vznikla škoda pre majiteľa cca 200 eur.
 
Ďalšou ulicou na ktorej pokračoval v trestnej činnosti bola ulica Exnárova, v Prešove. Na stánku s občerstvením rozbil okno, vošiel dnu a odišiel preč. Nič nevzal. V tomto prípade vznikla škoda len poškodením zariadenia a to vo výške cca 200 eur.
 
Bola získaná dostatočná dôkazná situácia k vzneseniu obvinenia z trestného činu krádeže a z trestného činu poškodzovania cudzej veci mužovi, ktorý bol podozrivý zo spáchania uvedených skutkov. Bol vypátraný, obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Ide o človeka, ktorý sa protiprávneho konania dopustil už aj v minulosti opakovane a bol zaň aj právoplatne odsúdený. Obvinený muž je momentálne väzobne stíhaný.
(11:30, KRPZPO)
Diskusia
Pridať komentár