Stropkovský Park zvierat odštartoval novú sezónu

1426x
15. Apríl 2024
Cez víkend začal novú sezónu stropkovský Park zvierat
Park zvierat, niekdajší ZOO park, má pre svojich návštevníkov v tomto roku pripravených niekoľko noviniek. (Zdroj: stropkov.sk) 

Najnavštevovanejšia turistická atrakcia v Stropkove po zimnej prestávke tento víkend otvorila svoje brány.

Park zvierat, niekdajší ZOO park, má pre svojich návštevníkov v tomto roku pripravených niekoľko noviniek. „Snažili sme sa rozšíriť druhový fond parku a som rád, že sa nám podarilo získať korytnačky močiarne a bazilišky, čo je druh jašterice. V najbližších dňoch pribudnú pštrosy nandu a veľkým lákadlom budú kengury, ktoré u nás očakávame v priebehu budúceho týždňa,“ priblížil vedúci Parku zvierat Kamil Soóš.
 
 V najbližších dňoch pribudnú pštrosy nandu a veľkým lákadlom budú kengury. (Zdroj: stropkov.sk)

Pri detskom ihrisku bol počas zimnej prestávky vybudovaný výbeh pre ovce a kozy, ktorý bude fungovať na spôsob kontaktnej ZOO. Počas sezóny ešte pri pavilóne s primátmi pribudne voliéra určená pre malé mačkovité šelmy.

„Toto budeme realizovať za pochodu, ale radi by sme to ukončili ešte v priebehu sezóny. Postupne sa chceme zamerať aj na rekonštrukciu detského ihriska, ktoré prešlo pred sezónou nevyhnutnou údržbou. Príjemným spestrením pre návštevníkov je Rozprávková chalúpka, kde sa nachádza oddychový priestor pre návštevníkov, prebiehajú tam projekcie filmov zameraných na ekológiu a ochranu prírody,“ dodal K. Soóš. V Parku zvierat sa nachádza vyše osemdesiat kusov zvierat a celkovo je tam 43 živočíšnych druhov.
 
 V Parku zvierat sa nachádza vyše osemdesiat kusov zvierat a celkovo je tam 43 živočíšnych druhov. (Zdroj: stropkov.sk)

Vstupné na aktuálnu sezónu ostalo nezmenené - deti do 3 rokov majú vstup zdarma, vstupné do veku 15 rokov je 2 eurá, dospelí zaplatia 4 eurá. K dispozícii sú aj sezónne permanentky. Park bude otvorený denne od 10.00 do 17.00 hod., počas víkendov do 18.00 hod.
(12:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár