Týždeň prevencie na železnici odštartoval aj v Košickom kraji

1236x
09. Apríl 2024
Pod drobnohľadom polície budú železničné stanice i vlaky 
 Policajná akcia (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Do policajnej akcie, organizovanej RAILPOL-om (Európska asociácia železničných polícií), ktorá začala včera (8.4.) na území Slovenska a potrvá až do nedele, sa zapojili aj príslušníci Policajného zboru v Košickom kraji, a to príslušníci železničnej, poriadkovej a kriminálnej polície.
 
V teréne sú aj policajné psy, špeciálne vycvičené na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok, ale i policajti oddelenia sprevádzania vlakov odboru železničnej polície Prezídia Policajného zboru. Pod drobnohľadom polície budú vo zvýšenej miere železničné stanice i vlaky.  
 
 V teréne sú aj policajné psy (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Hlavným cieľom je preventívne pôsobenie v oblasti bezpečnosti železničnej dopravy a plnenie úloh zameraných na:
 
Zisťovanie protiprávneho konania cestujúcich, zamestnancov železničných spoločností a iných osôb vo vlakoch osobnej prepravy, v priestoroch železničných staníc a ich blízkom okolí (v obvode železničných dráh), predchádzanie krádežiam majetku cestujúcich, pátranie po osobách a veciach, odhaľovanie nelegálnej migrácie, preventívne pôsobenie a odhaľovanie trestnej činnosti, páchanej na úseku nedovoleného prechovávania omamných a psychotropných látok. 
 
 Pod drobnohľadom polície budú vo zvýšenej miere železničné stanice i vlaky (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Počas prvého dňa trvania akcie v meste Košice bolo takmer 50 policajtov, ktorí skontrolovali 248 osôb, 15 vlakov osobnej prepravy a 5 železničných staníc.
 
Výsledok? 
 
11 priestupkov, z ktorých v troch prípadoch osoby porušili zákon, pretože prechádzali cez koľaje na miestach, kde je to zakázané a vypátraná 1 osoba.
(13:20, KRPZKE)
Diskusia
Pridať komentár