Na východné Slovensko príde Google vozidlo

1700x
05. Apríl 2024
   Google Street View autá v uliciach východu
 Google vozidlo (Zdroj: Google.com)
 
Google Street View autá zavítajú do viacerých miest Prešovského kraja - Prešov, Kežmarok a Levoča. V rámci Košického kraja navštívia Rožňavu, Gelnicu a Spišskú Novú Ves. Autá, ktoré sú vybavené 360-stupňovým kamerovým systémom sa v uliciach objavia čoskoro.
 
Jazdiť budú v jarných a letných mesiacoch.
 
Tieto špeciálne vozidlá budú jazdiť po celom Slovensku - služba Street View tak bude aktualizovaná. Vozidlá na zaznamenávanie snímok sú vybavené strešným kamerovým systémom a nasnímali viac ako 16 miliónov kilometrov na celom svete.
 
„Jazdíme a putujeme po svete, aby sme vám prinášali snímky, ktoré ešte viac zlepšia váš dojem a pomôžu vám pri spoznávaní okolitého sveta,“ informoval Google na webovej stránke.
 
Spoločnosť Google objasnila, že je dôležité aktualizovať dáta, pretože okolie v mestách sa časom mení.  To znamená, že Mapy Google budú poskytovať presné, užitočné a aktuálne informácie. Po Slovenských mestách budú tieto špeciálne vozidlá jazdiť v jarných a letných mesiacoch.
 
 
Autá bude možné vidieť po celom Slovensku
 
Street View vozidlá bude možné vidieť v mestách po celom Slovensku a to vrátane Bardejova, Spišskej Novej Vsi ,Košíc, Komárna, Banskej Štiavnice, Nitry, Nových Zámkov, Brezna, Ružomberka, Čadce, Zvolena, Levoče, Bratislavy a v ďalších mestách.  
 
Iva Fialová, manažérka Googlu pre Česko a Slovensko upresnila, že od spustenia služby na Slovensku v roku 2012 snímky aktualizovali už niekoľkokrát. „Zameraním tohtoročného snímania budú najmä mestské a medzimestské komunikácie,“ dodala Fialová.
 
Podľa Google sú najobľúbenejšie miesta na slovenskom Street View kultúrne a historické pamiatky ako sú Spišský hrad, Dóm svätej Alžbety, Oravský hrad a Bratislavský hrad. V rámci prírody Štrbské pleso, Popradské pleso, Jaskyňa Domica, Ochtinská aragonitová jaskyňa či Národný park Slovenský raj a Pieninský národný park.
 
Google zaručil, že dáva veľký dôraz na ochranu súkromia tým, že používa technológiu na rozmazávanie tvárí a poznávacích značiek áut pri vytváraní snímok.
(16:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár