V Bardejove opravia Pastoračné centrum na Radničnom námestí

1241x
03. Apríl 2024
Východné priečelie Katolíckeho kruhu v Bardejove sa bude rekonštruovať
 Na obnovu východného priečelia národnej kultúrnej pamiatky získala Rímskokatolícka farnosť sv. Egídia v Bardejove 10-tisíc eur. (Zdroj: archív) 

V okrese Bardejov podporil Prešovský samosprávny kraj z participatívneho rozpočtu obnovu národnej kultúrnej pamiatky Pastoračného centra na Radničnom námestí.

Rímskokatolícka farnosť sv. Egídia v Bardejove získala 10-tisíc eur na obnovu národnej kultúrnej pamiatky – Pastoračného centra - Katolíckeho kruhu na Radničnom námestí č. 49 v Bardejove, konkrétne pre etapu: Východné priečelie. 
 
Dobová fotografia národnej kultúrnej pamiatky Katolíckeho kruhu, predtým Humanistického gymnázia/školy na bardejovskom Radničnom námestí. (Zdroj: FB Bardejov kedysi a dnes)

O víťazných projektoch v rámci Výzvy Participatívny rozpočet rozhodla o široká verejnosť SMS hlasovaním. Podporených tak bude 13 projektov z celkového počtu 33. Kraj na ich realizáciu prispeje sumou 130-tisíc eur, pričom každému úspešnému žiadateľovi prispeje na realizáciu projektu sumou 10-tisíc eur.

O víťazných projektoch participatívneho rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja rozhodlo takmer 43-tisíc platných SMS hlasov podporovateľov. Verejnosť najviac podporovala kultúrne projekty. Najviac hlasov, dohromady až  9820, získal projekt z okresu Prešov - Hrob a pamätník pre nenarodené deti. Bardejovský projekt získal v hlasovaní 344 hlasov.
(15:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár