Mesto Prešov sa stalo aktívnou súčasťou dopravného systému IDS Východ

1286x
02. Apríl 2024
Prešov sa zaradil do Integrovaného dopravného systému IDS Východ
Systém prináša zvyšovanie kvality cestovania a zosúladenie dopravných modelov v oboch krajoch. (Zdroj: FB Mesto Prešov)

Výsledkom spolupráce bude efektívny systém spojov, ktoré na seba budú priamo nadväzovať v rámci oboch krajov.

Integrovaný dopravný systém IDS Východ je už dlhodobo vnímaný ako úspešný projekt Prešovského a Košického samosprávneho kraja.
 
 Okrem nadväznosti spojov pôjde postupne aj o zjednotený tarifný systém, kedy cestujúcim v oboch krajoch bude stačiť jednej cestovný doklad na všetky druhy dopravy. (Zdroj: FB Mesto Prešov)

Prináša zvyšovanie kvality cestovania a zosúladenie dopravných modelov v oboch krajoch. Okrem samosprávnych krajov sú súčasťou systému aj mesto Košice, a od dnes už aj mesto Prešov.

Okrem nadväznosti spojov pôjde postupne aj o zjednotený tarifný systém, kedy cestujúcim v oboch krajoch bude stačiť jednej cestovný doklad na všetky druhy dopravy.
 
 Cieľom spolupráce je zvýšiť atraktivitu verejnej dopravy. (Zdroj: FB Mesto Bardejov)

Využívať budeme môcť aj takzvaný dopravný model IDS - profesionálny software, ktorým sa dokážu vytvárať rôzne dopravné simulácie a vopred odhadnúť dopady na dopravu a cestujúcu verejnosť.

Cieľom tejto iniciatívy je zvýšiť atraktivitu verejnej dopravy, povýšiť kvalitu mestskej a regionálnej dopravy na úroveň po vzore zahraničných metropol a motivovať ľudí presadnúť z áut do autobusov a vlakov.
(12:20. red.)
Diskusia
Pridať komentár