Počas Veľkej noci zasahovali záchranári hlavne kvôli alkoholu

1467x
02. Apríl 2024
Záchranári počas Veľkej noci zasahovali najmä kvôli alkoholu
 Na operátorov linky tiesňového volania 155 sa s tráviacimi problémami obrátilo spolu 454 pacientov. (Zdroj: OS ZZS SR)

Počas veľkonočných sviatkov muselo Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby (OS ZSS) SR vyslať ambulancie záchrannej zdravotnej služby k pacientom so zdravotnými problémami, ktoré súviseli s alkoholom.

Od piatka 29. marca do pondelka 1. apríla do 14:00 zasahovali záchranári celkovo 211-krát. Najviac zásahov bolo počas Bielej soboty, keď k pacientom smerovali posádky až 69-krát. Prvenstvo má Žilinský kraj, záchranári tu riešili alkohol až v 33 prípadoch.
 
Od piatka 29. marca do pondelka 1. apríla do 14:00 zasahovali záchranári celkovo 211-krát. (Zdroj: OS ZZS SR) 

„Naopak, najmenej volaní v súvislosti s alkoholom evidujeme v Trnavskom kraji, a to 14 za celé sledované obdobie,“ informoval zástupca hovorcu OS ZZS SR Richard Bolješik. Najviac výjazdov bolo počas Veľkonočného pondelka (1.4.), kedy k pacientom smerovali posádky 72-krát.

„Prvenstvo má Košický kraj, záchranári tu riešili alkohol v 46 prípadoch. Najmenej volaní evidujeme v Trnavskom kraji, a to 14-krát za celé obdobie," informovala hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová.

Najmladším intoxikovaným alkoholom bol 13-ročný pacient z okresu Pezinok. Na Bielu sobotu (30.3.) ho transportovali do nemocnice na bratislavských Kramároch. Medzi tradičné diagnózy veľkonočných sviatkov sa opäť zaradili aj bolesti brucha. Tráviace problémy nahlásilo 521 pacientov. Na operátorov linky tiesňového volania 155 sa s tráviacimi problémami obrátilo spolu 454 pacientov.
(11:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár