Košická charita pripravila veľkonočné pohostenie pre ľudí bez domova

1436x
28. Marec 2024
Arcidiecézna charita Košice pripomenula Veľkú noc ľuďom bez domova sviatočným jedlom a svätou omšou
 Posadili sa k spoločnému stolu (Zdroj: Arcidiecézna charita Košice)
 
Arcidiecézna charita Košice pripravila počas veľkonočného týždňa tradičné pohostenie pre ľudí bez vlastného domova.
 
Tí, ktorí našli pomoc a oporu v Charitnom dome sv. Alžbety si pripomenuli Veľkú noc nielen svätou omšou, ale aj typickými sviatočnými pokrmami. Toto dobročinné podujatie nieslo v sebe odkaz lásky a pomoci pre tých, ktorí v ťažkej životnej situácii našli oporu v službách košickej charity.
 
 Pripravili im veľkonočné pohostenie (Zdroj: Arcidiecézna charita Košice)
 
Svätá omša, ktorú celebroval košický arcibiskup-metropolita a predseda Konferencie biskupov Slovenska Mons. Bernard Bober, nebola len náboženským obradom, ale prejavom spoločenstva a solidarity.
 
„Možno povedať, že títo ľudia sa nachádzajú na pokraji mesta, niekedy aj na pokraji svojho života. Nemajú svoj vlastný domov a typický životný cyklus. A preto sa na Charite s láskou venujú. Osud ich zavial tu a my chceme aj k tým biednym ísť, pretože Kristu položil život za každého,“ zdôraznil vo svojom príhovore.
 
 Dobročinné podujatie nieslo v sebe odkaz lásky a pomoci  (Zdroj: Arcidiecézna charita Košice)
 
Po svätej omši nasledovala chvíľa, kedy sa obyvatelia charitného domu posadili k spoločnému stolu. Tradične ich obslúžili predstavitelia samosprávy, inštitúcií a ďalší pozvaní hostia. Atmosféra v miestnosti bola prepojená s emóciami radosti a spolupatričnosti.
 
 Svätú omšu celebroval Mons. Bernard Bober (Zdroj: Arcidiecézna charita Košice)
 
Riaditeľ košickej charity Cyril Korpesio zdôraznil význam poskytovaných služieb v meste Košice, ako aj túžbu po nových priestoroch: „Každé stretnutie v Charitnom dome sv. Alžbety v nás rozžeraví uhlík nádeje na nové priestory. Stále máme nádej, že bývanie, ktoré je dnes skromné a nie úplne vyhovujúce, sa zmení na dôstojné a náležité pre ľudí bez vlastného domova.“ Charitný dom sv. Alžbety v Košiciach v predstihli oslávil veľkonočné sviatky, aby ľuďom bez vlastného domova, aby podporil hodnoty solidarity a spolupatričnosti v komunite.
(15:30, TS) 
Diskusia
Pridať komentár