Spoločnosť Swiss spojila pravidelnou leteckou linkou Košice so Zürichom

1133x
28. Marec 2024
So spoločnosťou Swiss môžete letieť z Košíc priamo do Zürichu
 Prvým letom z Košíc do Zürichu odletelo 137 cestujúcich (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Včera (27. 3.) sa písala história. Lietadlo spoločnosti Swiss International Air Lines absolvovalo prvý let na očakávanej leteckej linke Košice-Zürich.
 
Airbus A220 so 134 cestujúcimi na palube (obsadenosť 98 %) vyštartoval z letiska v Zürichu krátko pred poludním a o 13:40 miestneho času už pristál na vzletovej a pristávacej dráhe letiska Košice. Lietadlo privítala slávnostná vodná brána pod taktovkou tímu Hasičskej a záchrannej služby letiska Košice. Prvým letom z Košíc do Zürichu odletelo 137 cestujúcich.
 
Prináša pre cestovateľov aj nové možnosti letov 
 
Jediné priame letecké spojenie Slovenska so Švajčiarskom prináša pre cestovateľov aj nové možnosti letov do množstva destinácií v sieti SWISS. Medzi diaľkové destinácie, ktoré sú veľmi dobre dostupné s pohodlným prestupom v Zürichu, patria Tel Aviv, San Francisco, Sao Paulo, Johannesburg, Montreal, New York, Miami, Chicago, Boston, Bangkok, Hong Kong, či Šanghaj.
 
Spomedzi európskych destinácií sa bude v Zürichu veľmi jednoducho prestupovať na lety napríklad do Milána, Štokholmu, Ženevy, Benátok, Malagy, či Valencie. Letenky sú v predaji na swiss.com.
 
 
Sme nesmierne hrdí" 
 
Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice Thomas Dworschak na tlačovej konferencii povedal: „Sme nesmierne hrdí, že dnes môžeme v Košiciach privítať spoločnosť Swiss International Air Lines. Je to významný míľnik v našom úsilí spájať východné Slovensko so svetom. Letecké spojenie Zürichu a Košíc nielenže spája dva dynamické regióny, ale tiež otvára množstvo globálnych príležitostí pre našich cestujúcich. Symbolizuje krok vpred v našom záväzku zvyšovať leteckú dostupnosť východného Slovenska a podporovať ekonomickú, kultúrnu a sociálnu výmenu. Tešíme sa na plodnú spoluprácu so spoločnosťou SWISS.“
 
„Švajčiarsko a Slovensko majú dlhodobo úzke ekonomické a kultúrne väzby,“ povedal Stefan Bednar, riaditeľ pre predaj v Slovenskej republike pre skupinu Lufthansa a SWISS.
 
„Sme nadšení, že vďaka novým letom SWISS do Zürichu a ďalším pohodlným spojeniam do Ženevy bude teraz košický región ešte lepšie prepojený so Švajčiarskom aj so svetom. Nová linka Košice-Zürich by mala osloviť ako obchodných, tak aj cestujúcich letiacich za oddychom,“ pokračoval Bednar. „Pre slovenskú komunitu vo Švajčiarsku to bude rýchly a pohodlný spôsob, ako navštíviť rodinu a priateľov na východe svojej domoviny.“
 
 Letecké spojenie Slovenska so Švajčiarskom prináša pre cestovateľov aj nové možnosti letov (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Priame letecké spojenie je významným úspechom
 
Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kraja, povedal: „Zavedenie priameho leteckého spojenia medzi Zürichom a Košicami spoločnosťou Swiss International Air Lines je významným úspechom pre región. Toto spojenie je viac než len letecká linka; je to most medzi kultúrami, ekonomikami a komunitami, ktorý prináša obrovský potenciál pre rast a rozvoj Košíc a celého východného Slovenska."
 
„Zvyšuje našu dostupnosť smerom ku kľúčovým globálnym trhom a posilňuje naše väzby so Švajčiarskom, krajinou známou svojimi inováciami a kvalitou. Košický samosprávny kraj má v pláne prvé a jediné priame letecké spojenie Slovenska so Švajčiarskom využiť aj pri propagácii nášho kraja. Otvára sa nám jedinečný priestor aj pre posilnenie cestovného ruchu,“ doplnil Trnka.
 
Peter Nelson, švajčiarsky veľvyslanec na Slovensku povedal: „Zavedenie priameho letu medzi Zürichom a Košicami spoločnosťou Swiss International Air Lines predstavuje významný míľnik vo vzťahoch medzi Švajčiarskom a Slovenskom. Toto spojenie posilňuje väzbu medzi východným Slovenskom a širším svetom. Som hrdý, že môžem byť svedkom tohto momentu, ktorý symbolizuje potenciál pre ďalšiu spoluprácu a priateľstvo medzi našimi dvoma krajinami.“
(11:30, red.) 
Diskusia
Pridať komentár