VIDEO | ZŠ na sídlisku Vinbarg v Bardejove ponúka plaváreň, veľkorysé priestory a moderné učebne

1289x
27. Marec 2024
Škola na Vinbargu v Bardejove otvorila brány
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Škola disponuje bazénom a interaktívnymi tabuľami. Posúva sa moderným smerom.
 
„Je to kvôli tomu, aby rodičia videli ako škola funguje, aká je, a aby vedeli akú školu si majú vybrať. Verím, že si vyberú nás. Preto sme to urobili v sobotu, aby mohli prísť všetci, ktorí si nájdu voľný čas, sú zvedaví, a ktorí chcú o našej škole niečo vedieť,“ vysvetlil Stanislav Polák, zástupca riaditeľa na ZŠ Námestie Arm. gen. L. Svobodu 16 v Bardejove.
 
Deti sa v bazéne učia aj plavecké spôsoby (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Na bazéne máme veľký aj malý bazén. V malom bazéne detičky predvádzajú ukážky hlavne splývania, skokov do vody, ako správne dýchať pod vodou, čo teda deti učíme prioritne aj v škole. Samozrejme, aj základy plaveckých spôsobov ako je kraul a znak. Všetko sa snažíme učiť hravou formou, aby boli deti motivované, aby ich to bavilo a tešili sa na tie hodiny,“ povedala Zuzana Arendáčová, učiteľka telesnej výchovy.
 
„Pre tých, ktorí tu boli, jednoznačne aj preto robíme rozhovor, lebo máme vlastný bazén, plaváreň. Naučiť dieťa plávať a mať v rámci telesnej plávanie je niečo exkluzívne a zaujímavé pre každého žiaka. Ako škola ponúkame množstvo zaujímavých výhod, kde je o deti postarané od rána do večera, kde majú deti množstvo krúžkov, zaujímavých činnosti, kde majú aj v rámci školského klubu množstvo ponúk ako využiť čas,“ priblížil S. Polák.
 
 Interaktívna tabuľa (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Boli ste v triedach, kde boli nie len interaktívne tabule, ale aj samotné monitory spojené s počítačom, kde sa dá učiť digitálne, kde sa dá učiť hodina a zároveň aj dištančne preberať učivo s deťmi, ktoré sú doma a choré. Posúvame sa moderným smerom a prispôsobujeme sa novému kurikulu, ktoré ponúka ďalšie možnosti, aby rodičia vedeli, prečo si vybrať našu školu,“ dodal na záver zástupca riaditeľa.
(14:40, red.) 
Diskusia
Pridať komentár