Revitalizácia košických vnútroblokov Turgenevova - Lomonosovova sa blíži do finále

1173x
26. Marec 2024
Revitalizácia vnútroblokov v Košiciach na uliciach Turgenevova  a Lomonosovova sa blíži do finále
 Najmenších obyvateľov tu potešia nové detské ihriská. (Zdroj: FB Mesto Košice)
 
Obyvatelia mestskej časti Košice - Juh budú môcť už čoskoro naplno využívať zrevitalizované priestranstvá medzi ulicami Turgenevova a Lomonosovova.
 
Aj na týchto nevyužívaných plochách sa vytvoril atraktívny verejný priestor na športové aktivity, oddych a trávenie voľného času. Obnova vnútrobloku sa v týchto dňoch blíži do finále a práce majú byť hotové do konca apríla.
 
Pribudla zeleň, dažďové záhony a komunitná záhrada. (Zdroj: FB Mesto Košice) 
 
Najmenších obyvateľov tu potešia nové detské ihriská, ktorých súčasťou sú aj inkluzívne hracie prvky. Na svoje si prídu tiež športovci, ktorí môžu využívať nové workoutové ihrisko či seniori, pre ktorých sú k dispozícii fitnes prvky.
 
Priestor obohatil aj výbeh pre psy s prvkami na tréning. Zároveň tu vysadili 60 stromov, pričom ani jeden nebolo potrebné vyrúbať. Pribudla tu aj zeleň, dažďové záhony a komunitná záhrada.
 
 Projekt bol financovaný z eurofondov so spoluúčasťou mesta. (Zdroj: FB Mesto Košice)
 
Vybudovali sa tiež nové prístupové a prepojovacie chodníky, osadili sa lavičky a mobiliár. Celkové výdavky na revitalizáciu vnútrobloku predstavovali 775 046 eur s DPH. Projekt bol financovaný z eurofondov so spoluúčasťou mesta.
(14:10, red.) 
Diskusia
Pridať komentár