VIDEO | ZŠ na Konštantínovej ulici v Stropkove ukázala budúcim žiakom svoje krásne priestory

1263x
25. Marec 2024
Tvorivý deň na Základnej škole v Stropkove
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Na Základnej škole Konštantínovej v Stropkove zorganizovali Deň otvorených dverí.
 
„Pri príchode si vzali rôzne darčeky a prešli stanovištia, kde si zberali pečiatky na kartičku a bonusom všetkého bol skákací hrad,“ priblížil Jaromír Zachar, riaditeľ školy.
 
Predškoláci si spolu s rodičmi mohli pozrieť celú školu, kde si pre nich pripravili rôzne stanovištia hravou formou. Tešiť sa mohli na anglický a nemecký jazyk či maľovanie na tvár. V učebni chémie a fyziky na rôzne pokusy a pozrieť si mohli aj školskú knižnicu.
 
 Maľovanie na tvár (Zdroj: AHOJ TV)
 
Niektoré priestory prešli rekonštrukciou, v ktorej škola plánuje pokračovať.
 
„Rekonštrukciou prešla školská jedáleň, spoločné priestory, taktiež bazén, ktorý bol oplastovaný a rekonštrukciou prešla aj posilňovňa. Do budúcna novým prvákom pripravíme krásne, moderné priestory,“ informoval riaditeľ školy.
 
Rekonštrukcia priestorov (Zdroj: AHOJ TV)
 
 „Mne sa páči veľmi, že je vynovená a majú krásne prvácke triedy, oddychové kútiky. Naozaj sú tie detičky ako doma, nemusí to byť stres, že idem do školy.“
 
„Makovník, čokoládovník, orechovník, čaj a dobrý prístup učiteľov.“
 
„Zatiaľ úplne všetko. Zdá sa mi to iné, ako keď ja som chodila do školy. Myslím si, že sa nemáme kde inde obzerať,“ povedali rodičia budúcich prvákov.
 
V septembri plánujú otvoriť aj triedu pre deti s autizmom. Zápis do prvého ročníka na školský rok 2024/2025 sa uskutoční od 3. - 5. apríla. Lúke vdýchnu život kvety a škole na Konštantínovej ulici šťastné a tvorivé deti.
(14:20, red.) 
Diskusia
Pridať komentár