Lesk Bardejovským Kúpeľom dodávajú podujatia

1726x
25. Marec 2024
 Bardejovské Kúpele ponúkajú množstvo podujatí
 Promenádne koncerty ( Zdroj: Bardejovské Kúpele)
 
Ani v najnáročnejších časoch Bardejovské Kúpele, a.s. nezabúdali na svojich klientov a ich kultúrne vyžitie.
 
Podarilo sa im overené tradície zachovať a aj v roku 2024 si naplánovali usporiadanie svojich nosných podujatí: Požehnanie minerálnych prameňov, promenádne koncerty, Bardejovské kúpeľné dni, výstavy kvetov, Alžbetínsky deň, Kúpeľnú dychovku a Hornošarišský vínny festival. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských Kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.
 
 Kúpeľné dni (Zdroj: Bardejovské Kúpele)
 
,,Hoci sú to výdavky naviac, práve takéto podujatia dotvárajú kúpeľnú atmosféru a odlišujú jednotlivé kúpele od seba navzájom. Vytvárajú i pevné puto, ktoré sa prejavuje v návštevnosti. Počas podujatí je návštevnosť tradične vyššia a aj zloženie klientely je v prospech samoplatcov. V Európe je to už dlhoročná tradícia, že k svetoznámym kúpeľom patrí nejaký ten festival, sympózium či návštevnícke dni. Sú to náročné i nákladné podujatia, ale dodávajú kúpeľom lesk, zvyšujú návštevnosť a atraktivitu,“ vyzdvihuje T. Šatanková.
 
Dodáva, že do Bardejovských Kúpeľov sa nechodí iba za kultúrou. Ale aj za zdravím, oddychom, relaxom, zábavou, poučením, históriou, turistikou, cyklistikou, dobrým jedlom, pitím, kúpaním a výnimočnými zážitkami.
 
Akcie
 
V Kúpeľoch pravidelne bežia nejaké zľavové akcie. Pre seniorov nad 60 rokov a držiteľov preukazu ZŤP je to Liečebný pobyt SENIOR s plnou penziou a 3 procedúrami denne. K dispozícii sú aj ďalšie zľavnené pobyty, medzi ktorými je aj akciový pobyt VITAL v hoteli Alexander. Slnko, čerstvý vzduch, kúpeľný park, prechádzky po udržiavaných cestách a chodníkoch a okolitá príroda s turistickými a singletrackovými trasami, poskytujú dostatok príležitostí na aktívny oddych. Cena zahŕňa ubytovanie, plnú penziu, neobmedzený vstup do Wellness Spa (bazény +sauny) a procedúry podľa počtu nocí. Na pobyty môžete využiť rekreačný príspevok.
 
 Posledné akciové pobyty (Zdroj: Bardejovské Kúpele)
 
Vybrané kultúrne podujatia v Bardejovských Kúpeľoch 2024
 
Pišinger v Kúpeľoch: Apríl – Október 2024, posledná sobota v mesiaci o 16.00 hod., Pišinger v meste: poslednú nedeľu v mesiaci o 16.00 hod., Ide o netradičné sprevádzanie hostí formou príbehu, resp. vtipne ladeného rozhovoru dvoch dám, ktoré sa po rokoch stretli. Dámy si pozývajú špeciálnych hostí, ktorých bližšie predstavia. V cene je ochutnávka tradičného pišingera. Potulka je vedená dvomi skúsenými sprievodkyňami - Lucia Guthová, Anna Tomková. Podujatie je spoplatnené.
 
Potulky po chodníku SISI: apríl – október 1x mesačne, za účasti certifikovaného sprievodcu. Konkrétne termíny budú vyvesené na nástenkách a na webe. Pre dospelých klientov je táto aktivita spoplatnená.
 
Požehnanie minerálnych prameňov: v piatok (7.6.2024) o15.00 hod. v priestoroch kúpeľnej kolonády.
 
Otvorenie kúpeľnej sezóny: 24. ročník so začiatok o 17.00 hod. pre VIP hostí a o 19.00 hod. pre zamestnancov a klientov. Otvorenie bude na letnom kúpalisku.
 
Výstava ruží a Ľalií sa bude konať v mesiaci jún, v Kúpeľnej kolonáde.
 
 Kúpeľná dychovka (Zdroj: Bardejovské Kúpele)
 
Medzinárodné hudobné leto: 70. ročník (2.7. – 25.8.2024) na pódium pri Kúpeľnej kolonáde v koncertnej sále hotela Astória. Pri kolonáde sa konajú denne, okrem pondelkov, koncerty klasickej hudby v podaní salónneho orchestra v mesiaci júl a august. Konajú sa od utorka do nedele v čase 10.30 – 11.30 hod. a 16.30 – 18.00 hod. Koncerty  sú pri kolonáde grátis. Súčasťou MHL je aj cyklus 10 koncertov vážnej hudby v koncertnej sále hotela Astória, so začiatkom vždy o 19.30 hod.
 
Bardejovské Kúpeľné dni: koná sa 21. ročník v sobotu s nedeľu (6. 7. 2024 – 7.7.2024 ) v areáli pri Kúpeľnej Dvorane so začiatkom o 14.00 hod. v areáli pred Kúpeľnou Dvoranou. Tradičné podujatie spojené s bohatým kultúrnym programom. Súčasťou podujatia sú aj atrakcie a rôzne animačné aktivity pre deti. Prezentácia a predaj tradičných remeselných a iných výrobkov. Výstava Gladiol sa bude konať v auguste v Kúpeľnej kolonáde.
 
Hornošarišský Vínny festival: 9.ročník festivalu sa koná v sobotu (3.8.2024) v areál pri Kúpeľnej kolonáde - prezentácia viacerých slovenských vinárstiev, bohaté sprievodné akcie a kultúrny program.
 
 Požehnanie prameňov (Zdroj: Bardejovské Kúpele)
 
Alžbetínsky deň: 21. ročník podujatia bude v nedeľu (18.8.2024) v areáli pri Kúpeľnej kolonáde. Ide o pamätný deň, ktorý sa realizuje na počesť návštevy cisárovnej Alžbety – Sisi, ktorá v Bardejovských Kúpeľoch strávila dva týždne. Spomienková slávnosť bude o 14.30 hod. pri pamätníku cisárovnej. Sprievodný program: prechádzka cisárovnej Sisi s Franzom Jozefom v dobových kostýmoch po areáli kúpeľov a možnosť fotenia sa s nimi. Budú aj rôzne sprievodné programy. Vstup je voľný.
 
Pivný festival s kúpeľnou dychovkou Kúpeľnou kolonádou: 11.ročník sa bude konať v nedeľu (1.9.2024) v areáli pri Kúpeľnej kolonáde, kde bude prehliadka dychových hudieb od 13.00 do18.00 hod. a vystúpenia ľudových súborov. Súčasťou podujatia je malý Pivný festival – prezentácia viacerých druhov pív. Začiatok je o 13.00 hodine a vstup je voľný.
 
 Hornošarišský Vínny festival (Zdroj: Bardejovské Kúpele)
 
Ďalšie možnosti kultúrneho využitia počas pobytu
 
Kino Žriedlo Bardejovské Kúpele, knižnica – vila Melánia, otvorená v pondelok, stredu a piatok (8:10 - 12:00, 12:30 – 15:30), Šarišské múzeum – Radničné námestie Bardejov a skanzen Bardejovské Kúpele, Hornošarišské osvetové stredisko – Rhódyho ul. Bardejov, Medzinárodné hudobné leto – júl, august, večerné koncerty klasickej hudby, kolonáda a koncertná sála hotela Astória v Bardejovských Kúpeľoch, Hrnčiarska nedeľa – jún, Múzeum ľudovej architektúry v Bardejovských Kúpeľoch.
 
Šarišské slávnosti piesní a tancov – jún, Raslavice, Festival duchovnej a národnej piesne – júl, Hertník, Organový festival Jána Grešáka – júl, august, september, Bazilika minor sv. Egídia Bardejov, Hornošarišská nedeľa – august, ukážka slovenského folklóru a zvykov, skanzen Bardejovské Kúpele, Prehliadka rusínskeho a šarišského folklóru – júl, skanzen Bardejovské Kúpele a Bardejovský jarmok - záver augusta 2024.
(9:50, red.) 
Diskusia
Pridať komentár