Od 1. apríla začnú v Bardejove zápisy do základných škôl

1013x
18. Marec 2024
Zápis do prvého ročníka základných škôl Mesta Bardejov pre školský rok 2024/2025 bude prebiehať od 1. do 30. apríla
Rodič môže dieťa zapísať elektronickým formulárom, elektronickým dokumentom alebo listinnou formou. (Zdroj: archív) 
 
Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť svoje dieťa, ktoré dovŕši do 31. augusta 2024 šiesty rok veku, na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole.
 
„Podľa všeobecne záväzného nariadenia mesta mesta, žiak plní povinnú školskú dochádzku v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt na týchto základných školách: ZŠ Komenského 23, ZŠ Wolkerova 10, ZŠ Bartolomeja Krpelca Tarasa Ševčenka 3, ZŠ Námestie armádneho generála Ludvíka Svobodu 16, ZŠ s MŠ Pod Vinbargom 1, ZŠ s MŠ Pod papierňou 16A," informuje Mesto Bardejov na svojej webovej stránke.
 
Podľa všeobecne záväzného nariadenia mesta mesta, žiak plní povinnú školskú dochádzku v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt. (Zdroj: archív) 
 
pis bude prebiehať prostredníctvom:
 
1. Elektronického formulára. Zákonný zástupca môže využiť možnosť formulára zo školského informačného systému alebo formulára zverejneného na webovom sídle školy
 
2. Elektronického dokumentu. Ten je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom cez ústredný portál verejnej správy slovensko.sk
 
3. Listinnou formou. Vyplnením a vypísaním formulára, ktorý rodič doručí škole.
 
 Zápis do prvého ročníka bude prebiehať od 1. do 30. apríla. (Zdroj: archív)
 
Zápis dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami:
 
Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s písomnou žiadosťou predloží aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.
 
Ako postupovať, ak dieťa nedosiahlo školskú spôsobilosť:
 
Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, riaditelia ZŠ a ZŠ s MŠ už nerozhodujú o odklade plnenia povinnej školskej dochádzky, ale riaditeľ materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.
 
 Bližšie informácie o zápise budú zverejnené aj na webových stránkach základných škôl. (Zdroj: archív)
 
Zákonný zástupca dieťaťa je povinný ísť na zápis do 1. ročníka základnej školy i keď rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania u svojho dieťaťa.
 
K žiadosti o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania musí zákonný zástupca doložiť písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie, písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast, informovaný súhlas zákonného zástupcu (podpísaný obidvomi zákonnými zástupcami).
 
Bližšie informácie o zápise detí do ZŠ pre šk. rok 2024/2025 Vám poskytnú riaditelia ZŠ a ZŠ s MŠ a tieto budú zverejnené aj na webových stránkach jednotlivých základných škôl.
(15:10, red.) 
Diskusia
Pridať komentár