Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom

1001x
12. Marec 2024
Volejbalisti VK MIRAD UNIPO zvíťazili proti Nitre
 V prvom zápase štvrťfinálovej série zvíťazili 3:0 (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
V sobotu (9.3.) odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry.
 
Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom. Stretnutie na akademickej pôde bolo v prvom sete najvyrovnanejšie a pevnejšie nervy v koncovke mali domáci hráči.
 
 Najviac bodujúcim hráčom sa stal domáci smečiar Michal Ščerba (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
Aj v ďalšom priebehu zápasu Šarišania odolávali tlaku hostí, ktorí nemali čo stratiť a vydarené servisy im dodávali sebavedomie. Prešovčania však dramatizáciu duelu nedovolili a sú jedno víťazstvo od postupu do semifinále. Najviac bodujúcim hráčom sa stal domáci smečiar Michal Ščerba, ktorý svojmu družstvu pomohol 19-timi bodmi.
 
Titul MVP získal prešovský dirigent hry na pozícii nahrávača Peter Barták. Hrajúci tréner Nitry Daniel Mikušovič sa rozhodol oceniť výkon svojho mladého blokára Romana Nagya.
 
Tlačili servisom, čo im aj vychádzalo (Zdroj: Veronika Mihaliková) 
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Bol to prvý zápas play-off, rátal som s možnou nervozitou, predsa len sú tam ešte hráči, ktorí play-off nezažili v základných zostavách. Jednoducho toho majú odohrané menej. O to viac si cením, že starší hráči im pomohli. Nitra sem prišla s tým, že nemajú čo stratiť. Tlačili servisom, čo im aj vychádzalo. Následne my sme niektoré veci podcenili. Každopádne tie skúsenosti sa vždy prejavia, čo ma teší, ale v Nitre to vo štvrtok bude ťažké. Nemôžeme sa spoliehať, že nám to v koncovke vyjde, čiže musíme začať hrať od začiatku kvalitne.“
 
 Bol to prvý zápas play-off (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
Daniel Mikušovič, tréner VK Slávia SPU Nitra: „Páčilo sa mi, ako sme začali prvý set, ako sme hrali. Škoda tej koncovky, ktorá nám ušla. Bolo to o dvoch bodíkoch, o dvoch chybách, ktoré rozhodli set. Potom ma mrzí, že sme išli aj hlavami dole a už aj tým výkonom dole. Vždy sme sa držali do pol setu, do stavu 15, 17, 18 nadostrel a potom nám Prešov vždy ušiel dvoma-troma servismi. Škoda, že sme neuhrali trocha viac. Dnes sme mali nárok aspoň na jeden set, ak nie viac. Budeme sa im to snažiť v Nitre vrátiť a potrápiť Prešov čo najviac, aby sme sa sem ešte vrátili.“
 
Rozhodovali: Ľuboslav Soták, Igor Porvazník, čiaroví: Maroš Sopko, Maroš Šturák
(8:10, TS) 
Diskusia
Pridať komentár