VIDEO | Súkromná stredná odborná škola služieb v Bardejove ponúka atraktívne praktické odbory a remeslá

1003x
11. Marec 2024
SSOŠ služieb ponúka aj duálne vzdelávanie
 Pozrite si našu videoreportáž
 
„V novom školskom roku 2024/2025 bude naša škola otvárať všetky odbory, ktoré máme štvorročné, trojročné, dvojročný odbor a takisto nadstavbové štúdium,“ informoval Ľubomír Čekan, riaditeľ Súkromnej strednej odbornej školy služieb v Bardejove.
 
„Štvorročný odbor je operátor nábytkárskej a drevárskej výroby, kozmetik, styling a marketing, animátor voľného času. Trojročné odbory – tam máme krajčírov, pracovník gastronómie, manikér, pedikér a kaderník. Máme ešte odbory dvojročné - to je pre študentov, ktorí neukončili základnú školu a chcú si ju dokončiť a po ukončení môžu nastupovať do tých trojročných a štvorročných odborov. Potom je to nadstavbové štúdium, kde si ho môžu urobiť tí, ktorí ukončili trojročné štúdium - urobia si maturitu a potom môžu pokračovať v ďalšom štúdiu,“ vysvetlil riaditeľ školy.
 
 Operátor nábytkárskej a drevárskej výroby (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Pre našu školu je aj tento rok výnimočný tým, že je 40. výročie školy, takže nie je mladá, ale už nejaký ten rok má za sebou a máme dosť veľa tých študentov, ktorí ukončili našu školu, takže si to tohto roku budeme pripomínať. Dá sa povedať, že tá škola za 40 rokov prešla úplnou renováciou,“ povedal Ľ. Čekan.
 
 Pracovník gastronómie  (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Samozrejme, aj my sme v duálnom štúdiu zapojení, takže naši študenti nepraxujú len v našich priestoroch, ale máme podpísané zmluvy v podstate v každom odbore s nejakou firmou, kde žiaci môžu ísť a vidia reálne, ako to v tej praxi funguje a vyzerá,“ doplnil riaditeľ Čekan.
(14:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár