Požiar v košickej nemocnici vyšetruje polícia - zadržala podozrivú osobu

2212x
07. Marec 2024
 Okolnosti požiaru v košickej nemocnici prešetrujú
  (Zdroj: FB Hasičský a záchranný zbor)
 
Dnes (07.03.) o 01:30 hod. polícia prijala oznámenie o zadymení priestorov na jednom z oddelení košickej nemocnice z dôvodu požiaru.
 
Na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky, ktoré poskytli súčinnosť príslušníkom HaZZ pri evakuácii osôb zo zadymených priestorov. Po uhasení požiaru a odvetraní priestorov polícia na mieste udalosti vykonala prvotné a neodkladné úkony, dôkladne zadokumentovala miesto udalosti aj za účasti expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ Košice.
 
  (Zdroj: FB Hasičský a záchranný zbor)
 
Vo veci už koná vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Dnes v ranných hodinách polícia zadržala osobu podozrivú z tohto skutku a momentálne sú s osobou vykonávané potrebné procesné úkony.
 
 (Zdroj: FB Hasičský a záchranný zbor)
 
Bližšie okolnosti, presná príčina vzniku požiaru, rozsah zranení a výška materiálnej škody spôsobenej pri požiari, sú predmetom vyšetrovania. Vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania bližšie a podrobnejšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť.
(14:15, KRPZKE)
Diskusia
Pridať komentár