V Bardejove sa uskutočnilo pracovné stretnutie so zástupcami Východoslovenskej distribučnej spoločnosti Košice

2192x
06. Marec 2024

V Bardejove odovzdali stavenisko projektu Napojenie Areálu HPP na inžinierske siete

 
 (Zdroj: Mesto Bardejov - oficiálna stránka)
 
Dnes (6. marca 2024) sa v priestoroch Hnedého priemyselného parku v Bardejove uskutočnilo pracovné stretnutie so zástupcami Východoslovenskej distribučnej spoločnosti Košice.
 
Predmetom stretnutia bolo odovzdanie staveniska projektu Napojenie Areálu HPP na inžinierske siete. Okrem zástupcov samosprávy Bardejova v osobe viceprimátora Petra Petruša a prednostu Okresného úradu Jozefa Guligu sa ho zúčastnili aj predstavitelia VSD, a.s., m.p. Bapos, správcu HPP a ďalších subjektov, ktorí v areáli vykonávajú podnikateľskú činnosť.
 
 
Samotná stavba pozostáva z 3 objektov
 
Jeden rieši nový prívod elektrickej energie podzemným vedením z parcely 3810/122 k skrinke rozpojovanej VNR 5K, od ktorej pôjde el. vedenie k trafostaniciam osadeným pri budove HPP. Z rozpojovacej skrinky sa na el. energiu budú môcť napojiť rôzne spoločnosti sídliace v areáli, ktoré o to budú mať záujem, a priamo odoberať elektrickú energiu od VSD a.s.
 
Druhý rieši dve nové trafostanice osadené na pozemkoch mesta, ktoré budú slúžiť priamo HPP a napájať OEZ v budove, a tretí – z novovybudovaných trafostaníc bude prívod el. energie podzemným vedením do budovy k deviatim odberným elektrickým zariadeniam: pre každú prevádzku jedno, takže všetky prevádzky budú napojené na priameho dodávateľa elektrickej energie - VSD a. s.
 
 (Zdroj: Mesto Bardejov - oficiálna stránka)
 
Združená investícia celého projektu predstavuje sumu okolo 400 tisíc eur: z nich minimálnu časť hradí samospráva, zvyšok bude financovaný zo zdrojov participujúcich spoločností. Doba realizácie projektu je cca 4 mesiace – tento projekt je zároveň akousi „predprípravou“ na realizáciu širšieho zámeru, ktorým je konečná úprava príjazdových komunikácií do areálu Hnedého priemyselného parku Bardejov.
 
Je nepochybné, že týmto projektom sa deklarovaná spolupráca samosprávy a štátnej správy v riešení akútnych problémov mesta dostáva na kvalitatívne vyššiu úroveň, a čo je najdôležitejšie – vyrieši sa tým množstvo síce drobnejších, ale predsa len problémov dôležitých pre ich normálne fungovanie a napredovanie.
 (14:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár