Návštevy pacientov sú v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach opäť povolené

1183x
06. Marec 2024
V UNLP môžete opäť navštevovať pacientov
 
 Ilustračná fotografia
 
Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu ruší Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice od dnes, 6. marca 2024, zákaz návštev.
 
Odporúčajú prísne dodržiavať nasledovné opatrenia
 
Návštevné hodiny sú v stredu - sobotu - nedeľu, v čase 14.30 - 16.00 hod., pacienti a návštevy sú povinní dodržiavať pokyny zdravotníckeho personálu, nesmú mať prítomné žiadne príznaky respiračnej infekcie a nesmú im byť nariadené karanténne, resp. izolačné opatrenia, pri vstupe na lôžkové oddelenia je potrebná dezinfekcia rúk, odporúčajú mať prekryté dýchacie cesty (ústa a nos) rúškom a odporúčajú obmedziť dobu návštevy do 30 minút, rovnako aj počet osôb pri pacientovi v danom návštevnom dni (prítomnosť max. 2 osôb).
 
 (Zdroj: FB Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice)
 
Epidemiologická situácia v regióne je priaznivá, prosia však návštevy, aby dôsledne dodržiavali pokyny personálu a opatrenia, ktoré pomáhajú chrániť zdravie ich pacientov a zdravotníkov.
 
Pokiaľ sa u osoby, ktorá prišla na návštevu pacienta, neskôr potvrdí respiračná infekcia (napr. COVID-19, chrípka), je potrebné o tejto skutočnosti bezodkladne informovať dané oddelenie resp. kliniku. Osobám s prítomnými príznakmi respiračnej infekcie (napr. COVID-19) návšteva pacienta nebude umožnená. V prípade, ak je pacient mobilný, môže zdravotnícky personál povoliť absolvovanie návštevy v exteriéri (napr. parky UNLP).
(13:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár