Bardejovská nemocnica zrekonštruuje psychiatrické oddelenie

1923x
29. Február 2024
Rekonštrukcia lôžkovej časti psychiatrického oddelenia v Bardejove si vyžiada milión eur
Aktuálne prebieha v nemocnici rekonštrukcia hlavného monobloku za 12 miliónov eur. (Zdroj: MH)  
 
Projekt rekonštrukcie by mal byť dokončený najneskôr do konca júna 2026.  

„Dostali sme už písomnú informáciu z Ministerstva zdravotníctva, že sme uspeli aj v ďalšom projekte Plánu obnovy a odolnosti, tentokrát sa to týka komponentu 12  - Duševné zdravie. Vyslovene sa to bude týkať rekonštrukcie psychiatrického oddelenia, lôžkovej časti," povedal pre Bardejovskú televíziu riaditeľ Nemocnice s poliklinikou Svätého Jakuba v Bardejove Marián Petko.  

Nemocnica by mala dostať 800-tisíc eur, vyvolaná investícia bude ďalších 200-tisíc eur, po vysúťažení dodávateľa by sa podľa riaditeľa mala celková suma pohybovať na úrovni cca. jedného milióna eur. 
 
Rekonštrukcia v hlavnom monobloku nemocnice. Podobným spôsobom sa bude rekonštruovať aj psychiatrické oddelenie. (Zdroj: MH) 
 
„Izby budú len jedno a dvojposteľové so samostatným sociálnym zariadením, vybudujú sa aj špeciálne izby pre ťažko agresívnych pacientov, ktorí sa predtým umiestňovali do sieťok a popruhov," dodal pre BTV Marián Petko. 
 
Projekt rekonštrukcie by mal byť, rovnako ako prebiehajúca veľká rekonštrukcia a prístavba hlavného monobloku za 12 miliónov eur, dokončený najneskôr do konca júna 2026. 
(13:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár