Významný investor z oblasti IT služieb zvažuje príchod do Košíc

1294x
29. Február 2024
Švédska firma Nexer Group môže priniesť do Košíc desiatky pracovných miest
  (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček spoločne s primátora Marcelom Gibódom a riaditeľom organizácie Business Košice Martinom Mudrákom privítali v Historickej radnici radnici zástupcov švédskej technologickej spoločnosti Nexer Group, ktorá uvažuje o rozšírení svojho pôsobenia aj do metropoly východu.
 
Plány švédskej firmy, ktorá sa špecializuje na IT služby šité na mieru zákazníka, súvisia s výstavbou švédskej automobilky Volvo v obci Valaliky. Nový investor v oblasti informačných technológií by mohol do Košíc priniesť desiatky nových pracovných miest s vysokou pridanou hodnotou.
 
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Vedenie mesta diskutovalo s generálnym riaditeľom spoločnosti Larsom Kryom a viceprezidentom spoločnosti Martinom Hanssonom o plánoch spoločnosti a možnostiach budúcej vzájomnej spolupráce. Zástupcovia spoločnosti vyzdvihli potenciál Košíc a v prípade príchodu do metropoly východu sa chcú aktívne podieľať na rozvoji mesta.
 
Príchod a integráciu spoločnosti Nexer Group do miestneho podnikateľského ekosystému by do budúcna uľahčila aj novovzniknutá mestská nezisková organizácia Business Košice.
 
(Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Nexer Group je poprednou švédskou technologickou spoločnosťou, ktorá sa špecializuje na digitálnu transformáciu a ponúka širokú škálu služieb vo všetkých oblastiach digitalizácie - od pokročilej analytiky a vývoja systémov cez automatizáciu a umelú inteligenciu.
(9:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár