Prázdninová škola približuje svet chémie a fyziky

1261x
28. Február 2024
Župné gymnázium pripravilo prázdninovú školu
  (Zdroj: PSK)
 
Staroľubovnianske gymnázium otvorilo svoje brány aj cez jarné prázdniny. Do jeho lavíc však tentokrát zasadli štvrtáci a piataci základných škôl, ktorí tu absolvujú prázdninovú školu.
 
Počas troch dní ich čaká bohatý edukačno-zábavný program, ktorý im okrem iného priblíži aj svet chémie a fyziky. V čase jarných prázdnin v Prešovskom samosprávnom kraji (26.2. – 1.3.) pripravilo župné Gymnázium Terézie Vansovej v Starej Ľubovni tzv. prázdninovú školu.
 
  (Zdroj: PSK)
 
Tá privítala žiakov 4. a 5. ročníkov základných škôl, ktorí v jeho laviciach strávia tri vedomosťami nabité dni. Prvý deň prázdninovej školy na staroľubovnianskom gymnáziu odštartoval včera 26. februára. Účastníkom ponúka v prvom rade nové poznatky. Žiaci základných škôl ich však získajú zábavnou formou.
 
Na programe jej troch dní od 26. do 28. februára sú napríklad edukačné aktivity zamerané na hravé získavanie a overovanie vedomostí z anglického či nemeckého jazyka. Taktiež si posvietia na materinský slovenský jazyk, a to s podtitulom trochu inak. Prázdninujúca mládež na gymnáziu však absolvuje i legohrátky, zábavné fyzikálne pokusy a objavovať bude farebný svet chémie.
 
 (Zdroj: PSK)
 
Plánovaný program doplnia športové hry a základy ľudového tanca, ktoré tu budú môcť účastníci získať. Trojdňová prázdninová škola realizovaná na župnom Gymnáziu T. Vansovej v Starej Ľubovni počas jarných prázdnin je určená všetkým mladým objaviteľom, ktorí majú záujem učiť sa nové veci, overovať si získané poznatky a súťažiť. Realizuje sa vždy v štvorhodinových cykloch, presnejšie v čase od ôsmej do dvanástej hodiny.
(10:30, red.) 
Diskusia
Pridať komentár