VIDEO | V Tulčíku zorganizovali vernisáž výtvarníka Milana Chomu

1081x
28. Február 2024
 V obci Tulčík vystavovali obrazy 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Tulčík a okolité obce v obrazoch Milana Chomu. To bolo témou vernisáže, kde si pozvaní hostia mohli pozrieť maliarske umenie.
 
„Chcel som strednoprúdovou maľbou priblížiť naše dediny, ktoré nás obklopujú, a kde fungujeme celý život,“ povedal výtvarník Milan Choma.
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Bol to návrh pána Milana Chomu, ktorý prišiel za mnou s tým, že má namaľovaných veľa obrazov, a že by bolo vhodné usporiadať výstavu, kde by tieto svoje diela mohol aj ostatným občanom sprostredkovať,“ prezradil Peter Kopčák, starosta obce Tulčík.
 
„Tie maľby sú akrylové. Videli ste tu aj suchý pastel – to boli tie z Tatier spred dvadsiatich rokov, čo bola tá smršť. Potom obyčajné kresby perom,“ priblížil Choma.
 
Tulčítska kaplička  (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Inšpirácia je zo zážitku. S ľuďmi, z prírody, zo zvierat a zo všetkého, čo sa deje dookola. Keď chcem niečo konkrétne, tak to tam idem prežiť, napozerať a nasať atmosféru. S fotkou si pomôžem, fotka je pamäť,“ vysvetlil výtvarník.
 
Z fotografie maľoval dva obrazy ženy v kroji, ktoré boli taktiež vystavené na vernisáži. Na maľbe sa nachádza mama starostu obce.
 
Ktorý jeho obraz sa vám páči najviac?
 
„Ten, ktorý zobrazuje Tulčítsku kapličku smerom na pohorie Čergov,“ prezradil starosta obce.
 
Máte aj obľúbeného alebo inšpiratívneho maliara?
 
„Je ich viac, mnohých obdivujem,“ dodal na záver Milan Choma.
(8:35, red.) 
Diskusia
Pridať komentár