Na východe Slovenska budú v apríli rokovať vlády Slovenska a Ukrajiny

1723x
28. Február 2024
Na východe Slovenska bude v apríli spoločné rokovanie vlád SR a Ukrajiny
(Zdroj: archív) 
 
Na východnom Slovensku sa 11. apríla uskutoční spoločné zasadnutie vlád SR a Ukrajiny. Na samite premiérov Vyšehradskej štvorky (V4) v Prahe to oznámil slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD).
 
Jeho kabinet bude s ukrajinskou vládou rokovať o projektoch dôležitých pre oba štáty, ale predovšetkým pre Ukrajinu, spresnil premiér. Fico neuviedol, v ktorom slovenskom meste sa spoločné zasadnutie vlád uskutoční. Predseda slovenskej vlády sa koncom januára stretol v Užhorode so svojím ukrajinským partnerom Denysom Šmyhaľom.
 
 (Zdroj: archív)
 
Vtedy rokovali okrem iného aj o blokovaní dovozu poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny na Slovensko. Dohodli sa, že vlády oboch krajín sa sústredia na tri projekty spolupráce: železničné prepojenie medzi Kyjevom a Košicami, elektrické prepojenie medzi Mukačevom a Veľkými Kapušanmi a modernizáciu hraničného priechodu vo Vyšnom Nemeckom.
 
Zároveň sa vtedy dohodli, že Šmyhaľ zakrátko navštívi Slovensko, opäť v blízkosti spoločných hraníc. Premiéri aj ďalší členovia vlád by tam mali prebrať pokrok v dohodnutých záležitostiach aj sporné témy, informoval v januári Fico.
(8:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár