VIDEO | Spojená škola na Masarykovej ulici v Prešove pripravila súťaž Nápad predáva

762x
27. Február 2024
Nápad predáva. Súťaž, kde si študenti mohli overiť znalosti 
Pozrite si našu videoreportáž
 
Spojená škola na Masarykovej ulici v Prešove pripravila už 12. ročník školskej súťaže Nápad predáva. Študenti štvorročných odborov si na nej mohli upevniť a overiť svoje znalosti odborných predmetov v praxi a využiť svoje zručnosti.
 
„Je to súťaž ekonomického zamerania, kde chceme podporiť žiaka v inovatívnych formách vyučovania a chceme, aby žiaci v jednotlivých tímoch a skupinkách, aké si vytvoria, prezentovali nejaký podnikateľský zámer,“ prezradil Bohuš Popík, zástupca riaditeľa na Spojenej škole Masarykovej 24 v Prešove.
 
Zámer mohol byť reálny, ale aj fiktívny. Išlo o jeho originálnu nápaditosť, formu prezentácie, či preukázané zručnosti.
 
„My sme prišli s nápadom, ktorý by podporil nakupovanie vecí z druhej ruky,“ uviedla Simona Storinská, študentka 3. ročníka, Shop 4U,s.r.o.
 
 
 Produkt Perfekt perception (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Vyrábame vlastne produkt Perfekt perception. Charakteristika tohto produktu je digitálna obrazovka, ktorá nám ukáže ako v realite vyzeráme,“ povedala Emily Eštoková, študentka 3. ročníka, Picturesque company, s.r.o.
 
„Naša fľaška vám pripomenie správny pitný režim, takže je štýlová, elegantná, moderná a je skvelá,“ vysvetlil Filip Geci, študent 1. ročníka, AQVA VIBE, s.r.o. 
 
Do súťaže sa zapojilo spolu 15 tímov reprezentujúcich jednotlivé triedy. Sedemčlenná porota hodnotila súťažiacich v šiestich kategóriách, pričom novinkou bola prezentácia súťažného tímu na pódiu. Porota ale vyhodnocovala študentské spoločností z viacerých pohľadov.
 
„Zameriavam sa na praktickosť a využiteľnosť do reality a či majú deti predstavu podnikateľského plánu a to, aby na tom projekte hlavne zarobili,“ opísala Michaela Molnárová, porotkyňa súťaže.
 
„To čo mňa najviac zaujímalo je asi tá praktičnosť, či sa naozaj ten produkt dá vyrobiť, či to ide lacno-rýchlo, či to vedia predať svojim spolužiakom,“ informovala Ema Harantová, porotkyňa súťaže.
 
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
Posudzovalo sa aj prezentovanie v cudzom jazyku, najpútavejšia reklama, či ekologický nápad.
 
„Si myslím, že je taká pekná myšlienka ukázať ľuďom, že aké rôzne nápady my máme, že vlastne s čím sme my prišli,“ vyjadrila sa Emily Eštoková.
 
„Je to úplne super, lebo máme možnosť sa prezentovať a predať sa,“ povedala Storinská.
 
„Mám pocit, že úplne každý produkt, ktorý tu bol má šancu uspieť, čo mi príde úplne úžasné, že takýchto šikovných študentov tu máme,“ pochválila žiakov a produkty E. Harantová.
 
„Deti majú úplne skvelé nápady, majú dokonalý dizajn, pripravenú celú firmu, stránku, aj outfit, takže som naozaj milo prekvapená. Každý rok sa to zlepšuje,“ vyjadrila sa Molnárová, jedna z porotkýň.
 
 
 Fľaša vám pripomenie správny pitný režim (Zdroj: AHOJ TV)
 
Hlavnú cenu Mladý podnikateľ roka napokon získal nápad firmy AQVA VIBE, s.r.o. Ešte dôležitejšie ako víťazstvo však boli nazbierané skúsenosti.
 
„Ako vidíte ten leták, tak ja by som pred mesiacom a pol vôbec nevedel niečo také spraviť a tou cestou, ako som sa tu dostal, som sa to naučil,“ dodal na záver F. Geci.
 
Aj takouto formou sa tak študenti školy postupne pripravujú na praktickú časť maturitnej skúšky v poslednom ročníku štúdia.
(15:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár