V Košiciach pripravili galakoncert o osudoch ľudí z Ukrajiny

1325x
27. Február 2024
V Košiciach sa konal galakoncert príbeh Ukrajiny
  (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Galakoncert príbeh Ukrajiny bol nielen o krásnej hudbe, ale aj o silných príbehoch ľudí z Ukrajiny.  V sobotu 24. februára uplynuli dva roky od vypuknutia vojenského konfliktu na Ukrajine.
 
Práve preto sa mesto Košice v spolupráci s organizáciou UNICEF Slovensko rozhodlo pripraviť galakoncert, ktorý bol nielen o krásnej hudbe, ale aj o osudoch ľudí z Ukrajiny.
 
  (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
V Historickej radnici odzneli ukrajinské skladby a piesne. Na pódiu vystúpili sólisti opery Národné divadlo Košice, sláčikový orchester Musica Iuvenalis, Súkromné konzervatórium, Zádielska 12, Košice a ďalší hostia.
 
Diváci si zároveň vypočuli silné príbehy ľudí, ktorí boli nútení opustiť svoje rodisko. Účastníkov galakoncertu pozdravil a privítal aj námestník primátora mesta Košice Marcel Gibóda.
 
  (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Ako vo svojom príhovore pripomenul, od vypuknutia vojnového konfliktu robilo mesto Košice všetko pre to, aby sa ľudia utekajúci pred hrôzami vojny cítili v Košiciach vítaní, prijatí, rešpektovaní, aby u nás našli bezpečné útočisko, dočasný či nový domov. Príbeh Ukrajiny a Ukrajincov je silným príbehom hrdosti, odhodlania, príbehom boja za slobodu a demokraciu.
 
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Zároveň verí, že príbeh Ukrajiny bude mať šťastný koniec. Že sa ľudia raz budú môcť vrátiť domov, do slobodnej, demokratickej a prosperujúcej krajiny. 
 (8:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár