Cestu zo Šiby do Hertníka od marca na osem mesiacov uzavrú

3176x
27. Február 2024
Cesta zo Šiby do Hertníka prejde rekonštrukciou. Uzávera potrvá do konca októbra  
(Zdroj: FB Obec Šiba)
 
Pre úplnú uzávierku cesty III/3491 v úseku Hertník - Šiba rázcestie z dôvodu stavebných úprav cesty III/3491 a mostných objektov M2063 a M5161dôjde od piatka 1. marca 2024 k zmenám cestovných poriadkov v regionálnej autobusovej doprave.
 
Obmedzenia sú v súčasnosti navrhnuté až do 31. októbra 2024. Dopravné obmedzenia sú riešené zmenou v organizácii regionálnej autobusovej dopravy a týkajú sa autobusových spojov dopravcu SAD Prešov. Ide o dlhodobú uzávierku v dĺžke cca 3,15 km.
 
Dĺžka obchádzkovej trasy je 18,3 km v úseku od obce Hertník v smere Bartošovce po križovatku do obce Šiba. Počas uzávierky bude využívaná obchádzková trasa po ceste v smere Hertník – Bartošovce – Janovce, ďalej po ceste Janovce – Kobyly – Kľušov a ceste Kľušovská Zábava – Šiba a opačne.
 
 
Spoje vedené po obchádzkovej trase budú odchádzať zo stanice Bardejov, AS z nástupiska č. 10. Spoje so zachádzkou do obce Šiba v smere Hertník budú riešené samostatnými spojmi z Bardejova v približne rovnakých časoch ako to bolo pôvodne, dočasne teda zaniknú priame spojenia medzi Šibou – Hertníkom, Raslavicami.
 
Na väčšine spojov dôjde k miernej úprave časov odchodov spojov a z dôvodu dodržania prepravných časov aj k vynechaniu niektorých zastávok. Cestujúci by si pred cestou mali skontrolovať cestovné poriadky. 
 
Pripájame upravený cestovný poriadok v čase uzávery cesty platný od 1. marca 2024: Spoj č. 701414 Bardejov-Šiba-Bartošovce-Hertník-Raslavice-Vaniškovce. Spoje do obce Šiba a z obce Šiba, budú vedené samostatne. 
 
 
 
 (8:20, red.) 
Diskusia
Pridať komentár