Košické základné školy patria opäť medzi najlepšie na Slovensku

860x
26. Február 2024
Najlepšou Základnou školou na Slovensku je ZŠ sv. Cyrila a Metoda 
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Najlepšou Základnou školou na Slovensku podľa hodnotenia Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) je cirkevná ZŠ sv. Cyrila a Metoda v mestskej časti Košice - Západ na Bernolákovej ulici.
 
Pozíciu v top 10 z minuloročného rebríčka obhájila Základná škola Staničná 13 Košice v mestskej časti Košice – Juh, ktorá sa umiestnila na šiestom mieste.
 
(Zdroj: FB Košice - Mesto Košice) 
 
Košice sa tešia, že až poltucet škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa dostalo medzi 100 najlepších na Slovensku - sú to Základná škola, Krosnianska 4, Košice (15. miesto), ZŠ Mateja Lechkého na ulici J. Pavla II. (43. miesto), ZŠ Nám. L. Novomeského ZŠ LACÁK (56. miesto), ZŠ Park Angelinum (72. miesto), Základná škola, Požiarnická 3, Košice (86. miesto).
 
Spomedzi najlepších gymnázií na Slovensku v rebríčku INEKO obhájilo druhú pozíciu košické Gymnázium Poštová 9. Piate miesto patrí Súkromnej ŠUP filmová na Petzvalovej ulici. Medzi stálice v top 10 SOŠ patrí SPŠ elektrotechnická, Komenského 44, Košice, ktorá sa umiestnila na deviatom mieste.
 
(Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Pedagógom a študentom najúspešnejších škôl srdečne gratulujú k úspechu. Vážia si a pravidelne na pôde mesta aj oceňujú všetkých obetavých učiteľov a ďalších nepedagogických zamestnancov škôl, ktorí vytvárajú priaznivé prostredie pre rozvoj detí.
 
Kompletné rebríčky a výsledky ostatných škôl sú voľne dostupné na portáli https://skoly.ineko.sk.
(14:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár