V Prešove začínajú s opravou predstaničných priestorov

993x
26. Február 2024
Mesto Prešov sa púšťa do opráv predstaničných priestorov
(Zdroj: Mesto Prešov) 

V Prešove sa v pondelok 26. februára 2024 odštartuje očakávaná rekonštrukcia predstaničných priestorov. Mesto tak vyrieši problémy s presakovaním vody do podchodu, ktorý je dôležitým prepojením pre cestujúcu verejnosť. Opravy budú sprevádzať aj obmedzenia v doprave.

V pondelok 26. februára 2024 začne mesto Prešov s opravami predstaničných priestorov pri hlavnej stanici. Radnica chce takto vyriešiť havarijný stav a problém so zatekaním do podchodu, ktorý spája železničnú a autobusovú stanicu. Riešenie pozostáva z komplexnej hydroizolácie podchodu z vonkajšej strany ako aj nový sadrokartónový podhľad a maľba stropu v celom podchode.
 
 (Zdroj: Mesto Prešov)

Mesto sa so zhotoviteľom snažilo nájsť riešenie, ktoré by prinieslo iba čiastočné dopravné obmedzenia. Preto bude celý projekt rozdelený na dve etapy, pričom v jednotlivých etapách bude z pôvodných dvoch pruhov v každom smere, prejazdný iba jeden.
 
Stavebné práce v prvej etape budú realizované v uzatvorených ľavých jazdných pruhoch v oboch smeroch jazdy (vnútorné jazdné pruhy) a cestná premávka bude v oboch smeroch presmerovaná do voľného pravého jazdného pruhu (vonkajšie jazdné pruhy). Všetky opravy by mali byť zrealizované do konca augusta roku 2024.
 
(Zdroj: Mesto Prešov)  

Mesto Prešov prosí vodičov o trpezlivosť, zvýšenú opatrnosť, rešpektovanie dočasného dopravného značenia a o umožnenie výjazdu vozidiel verejnej dopravy zo zastávky MHD Železničná stanica v oboch smeroch.

Zhotoviteľom diela je na základe verejného obstarávania spoločnosť INTERBAU, s.r.o. Celkové náklady sú na základe zmluvy o dielo vo výške 724 787,95 EUR.
(15:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár