VIDEO | Bardejov navštívil minister Richard Raši

1102x
26. Február 2024
 Minister Richard Raši sa stretol so starostami a primátorom mesta Bardejov
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši a štátny tajomník Michal Kaliňák sa v piatok na Mestskom úrade v Bardejove stretli so starostami obcí okresu, navštívili Okresný úrad a pozreli si Františkánsky kláštor.
 
„Pre mňa je Bardejov, poviem to otvorene, naozaj krásne mesto. Centrum je naozaj unikátne. Dopĺňam, že to vyžaduje naozaj veľa peňazí. Chodil som tu aj pred voľbami, aj medzi voľbami, čiže chodím tu preto, lebo tu chodím rád. Bardejov hodnotím ako mesto, ktoré sa naozaj snaží využiť všetky prostriedky, ktoré sú k dispozícii na to, aby ten nie len život bol jednoduchší, ale aby sa vedeli prezentovať aj navonok ako jeden unikát celého Slovenska,“ povedal minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši.
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
„So starostami a primátorom sme rozprávali o tom, ako sa dajú získať peniaze do regiónu, aké rozličné možnosti sú. Sú to eurofondy, je to Slovensko-poľská spolupráca, je to projekt najmenej rozvinutých okresov, sú to Švajčiarske fondy, Nórske fondy a tak ďalej. Celý deň je o tom, že rozprávame so starostami čo potrebujú, hovorím im o tom, čo sa urobiť dá a kontrolujeme to, čo sa urobilo, aby sme teda nemali negatívne príklady ako sa tu v Prešovskom kraji nedávno stali,“ vyjadril sa Raši.
 
„Hovorili sme aj o tom, že bude musieť byť znova dofinancovanie obcí, pretože my nechceme, aby len kúrili a svietili. Tie obce by sa mali rozvíjať, lebo keď sa rozvíjať nebudú, ľudia budú odchádzať,“ doplnil minister.
(13:28, red.) 
Diskusia
Pridať komentár