Opitý 15-ročný Zborovčan havaroval s ukradnutým autom

1968x
26. Február 2024
Opitý mladík bez vodičského preukazu s cudzím autom havaroval
(Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj) 
 
Len 15-ročný mladík z obce Zborov, je podozrivý zo spáchania trestných činov ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla.
 
V sobotu (24.2.) v skorých ranných hodinách v obci Petrová spôsobil dopravnú nehodu. Viedol osobné vozidlo pričom neprispôsobil rýchlosti jazdy stavu vozovky a predovšetkým svojim schopnostiam, narazil do zaparkovaného osobného auta. Po príchode policajnej hliadky na miesto nehody bolo zistené, že mladík si auto „zadovážil“ nezákonne, bez súhlasu majiteľa ho naštartoval a používal.
 
(Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj)
 
Zborovčanovi dokonca neprekážala ani skutočnosť, že nie je držiteľom príslušného vodičského oprávnenia a ani to, že bol pod vplyvom alkoholu. Výsledok u neho vykonanej dychovej skúšky dosiahol takmer 2 promile. Na vozidlách vznikla škoda 3 500 eur. 15-ročný chlapec bol zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.
 
„Prípadom sa zaoberá poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Bardejove. Ide o závažný prípad z dôvodu, že mimoriadne nerozvážne a nezodpovedné konania tohto len 15-ročného chlapca mohlo mať katastrofálne následky pre neho ako aj pre iných účastníkov na ceste. Potom by bola už ľútosť zbytočná," konštatuje polícia.
(11:40, red.) 
Diskusia
Pridať komentár