Ministerka hospodárstva Denisa Saková vyjadrila podporu strategickým projektom v Košiciach

1094x
23. Február 2024
Denisa Saková podporila projekty v Košiciach
(Zdroj: FB Košice - Mesto Košice) 
 
Primátor mesta Košice Jaro Polaček spoločne s námestníkom primátora Marcel Gibóda a riaditeľom organizácie Business Košice Martinom Mudrákom včera (22.2) v Historickej radnici privítali podpredsedníčku vlády SR a ministerku hospodárstva Denisu Sakovú.
 
Hlavnou témou ich pracovného stretnutia bola výstavba závodu švédskej automobilky Volvo v obci Valaliky, ktorá okrem mimoriadne významných benefitov pre celý región prináša aj záväzky na úrovni samosprávy a štátu.
 
Zhodli sa, že naplnenie požiadaviek investora je spoločný cieľ, pre ktorý treba spojiť sily. Spoločné záujmy si potvrdili aj pri ďalších strategických projektoch, ktoré v budúcnosti zmenia tvár mesta. Jedným z nich je nepochybne výstavba teplovodu z Ďurkova do Košíc, vďaka ktorému budeme už o pár rokov schopní vyhrievať Košice čistou geotermálnou energiou.
 
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Tento geotermálny zdroj má potenciál byť najväčším na Slovensku a jedným z najväčších v Európe. Pani ministerka sa tiež so záujmom oboznámila s projektom neziskovej organizácie BUSINESS KOŠICE, ktorá zastrešuje záujmy ekonomického rozvoja Košíc a podporuje rozvoj podnikania a obchodných príležitostí.
 
Dôležitú úlohu bude hrať aj pri využívaní príležitostí spojených s budúcou obnovou susednej Ukrajiny. Mesto je rado, že pani ministerka Saková prejavila záujem o rozvoj Košíc a vnímajú jej podporu ako dobrý signál pre budúcnosť mesta.
(10:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár