VIDEO | Na SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb J. Andraščíka ukázali, ako sporiť a investovať

791x
23. Február 2024
 Študenti SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb J. Andraščíka zorganizovali workshop finančnej gramotnosti  
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Stredná odborná škola ekonomiky, hotelierstva a služieb zorganizovala pre žiakov ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl workshop finančnej gramotnosti.
 
Dve hlavné témy workshopu boli tento rok sporenie a investície.
 
„Heslo je „Učíme sa spolu“. Tento workshop pripravili študenti našej školy, hlavne z ekonomických odborov,“ povedala Dagmar Kriššová, učiteľka ekonomických predmetov.
 
„Pre žiakov sme si pripravili rôzne hry zamerané na investovanie a sporenie. Chceme im priblížiť ako to funguje,“ priblížila Sofia Ľalíková, študentka ekonomického lýcea.
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Dnes už aj takíto mladí ľudia potrebujú vedieť hospodáriť so svojimi peniazmi. Napríklad aké budú mať výdavky, vedieť si ustrážiť peniaze na osobnom účte, vedieť sa rozhodnúť, či budem sporiť, lebo si chcem kúpiť niečo, čo mi rodič nedá. Čiže praktické veci do života,“ dodala Kriššová.
 
„Sú to rôzne prednášky, hry a problémové úlohy, ktorými chceme priblížiť výhody a nevýhody investovania a sporenia. Pracujeme s pojmami ako sú úrok, inflácia, kryptomeny, doba sporenia a žiakom chceme ukázať ako si do budúcna vybrať vhodnú investíciu, aby nemuseli žiť vo finančnom strese,“ povedala študentka Ľalíková.
(9:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár