VIDEO | V Košiciach na detskej onkológii rozveselili detičky

1838x
22. Február 2024
Na detskej onkológii v Košiciach pripravili pre malých pacientov pekný program
 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
15. február patrí deťom, ktoré bojujú s onkologickým ochorením a pripomína sa po celom svete.
 
V rámci Medzinárodného dňa detskej rakoviny si Detská fakultná nemocnica Košice spolu s organizáciou Svetielko pomoci a s Občianskym združením Spoločnosť detskej onkológie Košice pre deti pripravili pekný program, aby ich rozveselili.
 
„Pre deti to znamená predovšetkým také vytrhnutie zo stereotypu a chceme im doniesť trošku zábavy a spestrenia, a ozvláštniť tie dni plné nemocnice,“ povedala Viktória Halušková, primárka detskej onkológie Košice.
 
Spoločnosť detskej onkológie Košice funguje priamo na oddelení detskej onkológie a zabezpečuje zvyšovanie komfortu pri pobyte detí a rodičov v nemocnici. Takisto zvyšujú kvalitu a dostupnosť zdravotníckeho materiálu a všetkých potrieb pre ich liečbu.
 
 
  (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Vyjadrujeme spolupatričnosť našim malým detským pacientom, ktorí bojujú s touto zákernou chorobou. Na podporu sme pripravili pre deti dvojdňový, zaujímavý program, čo sa týka zábavy a tvorivosti na to, aby sme zlepšili deťom trošku náladu aj to prostredie a priviedli na iné myšlienky,“ vysvetlil sa Martin Mušinský, prezident O.Z. Spoločnosť detskej onkológie Košice.
 
Organizácia Svetielko pomoci sa orientuje na adresnú pomoc pre rodiny s detským onkologickým pacientom. Všetky ich služby sú bezplatné.
 
„Takou najviac žiadanou je prepravná služba pre detských onkologických pacientov, potom v spolupráci s Ligou proti rakovine prevádzkujeme byt pre rodičov a deti, a takisto máme detský mobilný hospic a špecializované právne poradenstvo,“ informovala Miroslava Hunčíková, zakladateľka organizácie Svetielko pomoci.
 
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
Veľa úsmevu a smiechu bolo aj vďaka zdravotným klaunom z Občianskeho združenia Červený nos, ktorí pravidelne navštevujú onkológiu. Pacientov potešili aj v tento deň.
 
„Sme sa tešili, tancovali, aj sme robili mlynské kola a hrali na saxofóne.. Nie, počkaj, saxofón nemáme. Ale máme čarovné bubliny, čo majú v sebe vitamíny,“ povedala Doktorka Kvetuša Presadená z Občianskeho združenia Červený nos.
 
„Čarovné bubliny, takzvané vitamíny, pretože ma sa hlavne snažíme vždy odfúknuť minimálne zlé nálady, prípadne nejaké chorôbky ak sa podarí,“ prezradil Doktor Humerus Medicinuš z Občianskeho združenia Červený nos.
(15:40, red.) 
Diskusia
Pridať komentár