Hádzanári Prešova postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára EHF

1182x
20. Február 2024
Prešov dosiahol skvelý úspech
Prešovčania dosiahli skvelý úspech 
 
Dokázali to! Hádzanári Tatrana Prešov postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára EHF, keď v odvetnom stretnutí proti islandskému tímu FH Hafnarfjördur zmazali päťgólové manku z prvého súboja (30:35) a po víťazstve 31:23 (15:13) sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov celej súťaže.
 
Strelecky sa v zápase utrhol Marko Davidovič, ktorý všetkých svojich 14 striel premenil na gól! Oporou v bráne bol Igor Čupryna, ale najdôležitejší bol kolektívny výkon tímu, ktorým nahradili aj chorého Hernandeza, ako aj bojovnosť a neúnavná snaha zvrátiť nepriaznivý vývoj duelu.
 
Aj vďaka výbornému publiku v Tatran handball aréne sa to podarilo!
 
Tatran v zápase prehrával len raz – v 10. minúte 5:6. Už v prvom polčase viedol už o štyri góly. Ale dostať sa na zlikvidovanie súperovho náskoku potrebný minimálne päťgólový rozdiel sa mu nedarilo.
 
Naopak, na polčasovú prestávku odchádzal iba s dvojgólovým náskokom. Podobný scenár platil aj po zmene strán. Tatran vyhrával o štyri, ale necelú štvrťhodinu pred koncom už len o jeden gól.
 
 
Duel sa ale napokon, aj za výdatnej podpory vyše troch tisícov fanúšikov v Tatran handball aréne, podarilo domácim zlomiť desať minút pred koncom, keď sa prvýkrát dostali na päťgólový rozdiel (24:19).
 
Záver už bol v réžii zverencov trénera Pavla Jana, ktorí si po záverečnom hvizde mohli naplno vychutnať oslavy s domácimi fanúšikmi a postup medzi osmičku najlepších tímov súťaže.
 
Meno ďalšieho súpera sa Tatran dozvie už v utorok 20. februára, kedy je vo viedenskom sídle EHF na programe žrebovanie štvrťfinálových, ale už aj možných semifinálových súperov.
 
Úradné termíny zápasov osmičky najlepších sú stanovené na 23., resp. 24. marca a odvety na víkend 30., resp. 31. marca.
 
Na zelenobielych najbližšie čaká opäť domáci zápas – v Niké handball extralige nastúpi v Tatran handball aréne v sobotu 24. februára o 19:30 hod. proti tímu HK Agro Topoľčany.
 
EP – osemfinále (2. zápas)
 
Tatran Prešov - FH Hafnarfjördur 31:23 (15:13)
Prvý zápas 35:30, postupuje Tatran
Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič – Mitaľ 3, Khaian, Sako 7, Kovács, Rečičár, Fenár, D. Radčenko, Kravčák, Hozman 3, Kasatkin 2, M. Antl, Davidovič 14/1, Araxá, Urban 2.
(9:17, TS, foto: V. Zamborský)
Diskusia
Pridať komentár