Pri akcii v Košickom kraji odhalili sedem vodičov pod vplyvom alkoholu

2282x
19. Február 2024
Bez kontroly sa vodiči nedostali ani do mesta ani z mesta
(Zdroj: Polícia SR - Košický kraj) 
 
Pri pondelkovej rannej policajnej akcii v Moldave nad Bodvou v okrese Košice-okolie a v Kráľovskom Chlmci v Trebišovskom okrese odhalili sedem vodičov pod vplyvom alkoholu.
 
Jedným z nich bol aj vodič autobusu. V pondelok 19. februára sa od 6. hodiny ráno uskutočnila dopravno-bezpečnostná akcia, ktorá bola zameraná na zistenie, koľko nezodpovedných vodičov si za volant auta sadne pod vplyvom alkoholu. Zvýšený počet policajtov obsadil všetky vjazdy a výjazdy z mesta Moldava nad Bodvou a mesta Kráľovský Chlmec a skutočne, nebolo vodiča, ktorý by sa z mesta alebo do mesta dostal počas dopravnej akcie bez kontroly. 
 
 
Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová. Ako spresnila, dopravno-bezpečnostná trvala od 6.00 do 8.00 h, pričom zvýšený počet policajtov obsadil všetky vjazdy a výjazdy z oboch uvedených miest. 
 
„Prvý vodič bol odhalený už šesť minút po začiatku akcie v meste Kráľovský Chlmec a  nafúkal  viac ako jedno promile. V Kráľovskom Chlmci pod vplyvom alkoholu, s hodnotou nižšou ako jedno promile, šoférovali ešte dvaja vodiči. V meste Moldava nad Bodvou policajti prítomnosť alkoholu v dychu zistili u štyroch vodičov, z toho jeden bol vodič autobusu medzimestskej dopravy," spresnila s tým, že vodič, ktorý mal viac ako jedno promile alkoholu v dychu, skončil v cele policajného zaistenia. 
 
(Zdroj: Polícia SR - Košický kraj) 
 
Hlavným dôvodom, prečo sa KR PZ v Košiciach rozhodlo urobiť túto dopravno-bezpečnostnú akciu, je snaha vytlačiť z ciest Košického kraja čo najviac nezodpovedných vodičov. „Veríme, že vodiči, ktorí sa ráno zdržali v kolóne, okrem nadávania pochopia, že to polícia robí aj pre ich dobro," dodala Ivanová.  
 
Pripomenula, že opitým vodičom môžu policajti zaistiť aj motorové vozidlo. V akciách zameraných na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu vodičov bude polícia v Košickom kraji pokračovať aj naďalej. Podľa jej slov budú mestá, kde budú kontroly vykonávať, vyberať náhodne a tak, aby neboli vopred známe.
(15:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár