Nadácia PSK rozdelila 154-tisíc eur, pomáha i benefičným bowlingom

1156x
13. Február 2024
  Ďalšia pomoc po zemetrasení aj núdznym v kraji
  (Zdroj: Prešovský samosprávny kraj)
 
Nadačné financie najnovšie pomôžu obciam a cirkvám, ktoré sa potýkajú s následkami po minuloročnej ničivej živelnej pohrome. Krajská nadácia PSK pred podporu rodiny im včera prerozdelila 152-tisíc eur.
 
Pomoc je určená 22 právnickým osobám zo zemetrasením dotknutých okresov Vranov nad Topľou, Humenné a Stropkov. Konkrétne sú z obcí Matiašovce, Žalobín, Malá Domaša, Nová Kelča, Matiaška, Rafajovce, Kvakovce, Radvaň nad Laborcom, Víťazovce, Sopkovce, Turcovce, ale aj Jankovce, Košarovce či z obcí Tokajík, Miková, Brusnica a Vojtovce.
 
  (Zdroj: Prešovský samosprávny kraj)
 
Už tradične smeruje nadačná pomoc aj k jej žiadateľom, najnovšie k jednej z rodín z okresu Kežmarok. Ide o vysoko medializovaný prípad z posledných dní...
 
Nadačné peniaze vo výške 2-tisíc eur pomôžu rodinke s transportom zraneného zo zahraničia a s rehabilitáciami. Žiadateľom našej nadácie, ktorí sa ocitli v núdzi, je venovaný tiež výťažok vo výške 10-tisíc eur zo 16. ročníka Benefičného bowlingového turnaja, ktorý už tradične pripravili so spoločnosťou 4 SPORT.
 
 (Zdroj: Prešovský samosprávny kraj)
 
Znovu hostil významné osobnosti kraja z podnikateľskej či novinárskej obce, ako aj verejnej sféry. Celkovo sa stretlo 24 tímov.
(14:40, PSK)
Diskusia
Pridať komentár