Košická knižnica pripravila na deň zamilovaných bohatý program

1068x
13. Február 2024
 Valentín v košickej mestskej knižnici
 Rande s knihou naslepo (Zdroj: FB Košice- Mesto Košice)
 
Februárová zbierka kníh, rande s knihou naslepo, deň láskavosti a hudobno-literárny večer svadobnej lyriky a klavírnych skladieb sú aktivity, ktorými si košická mestská knižnica pripomenie deň darovania kníh a deň zamilovaných.
 
Podaruj knihu, potešíš ňou nového čitateľa
 
Knižnica pre mládež mesta Košice vyhlasuje na Valentína zbierku kníh. Tá potrvá dva týždne, teda do 29. februára 2024 vo všetkých pobočkách knižnice. Zapojiť sa môže každý, komu sa v policiach nahromadili nečítané knihy.
 
Darovať ich je jednou z možností ako vyriešiť svoj priestorový deficit a zároveň šanca potešiť knihami nových čitateľov. Knižné dary môžu byť určené pre rôzne vekové kategórie čitateľov, no nemali by byť v poškodenom stave, pretože také knihy by mohli od čítania skôr odradiť.
 
Knižnica preto zbiera len knižné tituly nie staršie ako desať rokov. Ide o ôsmu valentínsku kampaň košickej knižnice zameranú na darovanie kníh. Knihy následne odovzdá neziskovým organizáciám a občianskym združeniam a podľa ich množstva aj do knihobúdok, knižných regálov v nemocniciach a v lete i na mestské kúpaliská.
 
Rande s knihou naslepo
 
Druhú valentínsku aktivitu, knižné rande naslepo, ponúka knižnica v pobočke LitPark. Na knihomilov tam v deň zamilovaných budú čakať milé knižné balíčky s prekvapeniami. Je na návštevníkoch, či sa nechajú pozvať.
 
Ak áno, možno zariskujú a siahnu po niečom, čo nie je práve ich tradičný žáner, ale nakoniec to pre nich môže byť príjemné čítanie. Jednoducho to treba vyskúšať. Akcia valentínskych balíčkov platí len do vyčerpania zásob.
 
 Jednoducho to treba vyskúšať (Zdroj: FB Košice- Mesto Košice)
 
Deň láskavosti
 
Ak sa v sobotu 17. februára 2024 v čase od 10.00 do 17.00 hod. zastavíte v LitParku, naskytne sa vám možnosť spoznať nových ľudí a zabaviť sa napríklad s japonským divadielkom Kamišibai.
 
Aktivity Dňa LÁSKAvosti sú určené ako veľkým, tak malým návštevníkov a aj tým, ktorí vôbec nerozprávajú, alebo hovoria inými jazykmi, či majú iné individuálne znevýhodnenia. Priestor knižnice je tu pre všetkých, je bezbariérový a všetky aktivity budú úplne zadarmo.
 
 
O 11-tej bude spomínané divadielko a o 12-tej sa predstaví so svojím repertoárom zbor Arcidiecéznej charity Ukrajinská spievanka. V ponuke budú aj ďalšie tvorivé zábavné aktivity a tiež maľovanie spoločného obrazu.
 
Program zameraný na spájanie komunít a potrebu inklúzie na báze rešpektovania sa navzájom pripravuje knižnica v spolupráci s mestom Košice a organizáciami Platformou rodín detí so zdravotným znevýhodnením, Arcidiecéznou charitou Košice, UNHCR, Slovenskou humanitnou radou a Človekom v ohrození.
 
 Stupienky lásky (Zdroj: FB Košice- Mesto Košice)
 
Stupienky lásky
 
Hudobno-literárny podvečer v LitParku, ktorý predstaví knihu Judity Kukajdovej ponúkne výber svadobnej lyriky a klavírnych skladieb. Pozývame všetkých, ktorí majú chuť započúvať sa do nežných slov a tónov a stráviť v knižnici príjemné chvíle.
 
Podujatie bude prebiehať v LitParku 13. februára 2024 so začiatkom o 16.30 hod. Vstup je voľný.
(13:00, red.
Diskusia
Pridať komentár