Ukrajinci poďakovali Košičanom za pomoc a útočisko čistením mesta

646x
12. Február 2024
  Ukrajinci sa poďakovali čistením mesta Košice
 Dobrovoľníci za tri hodiny vyzbierali približne 40 vriec (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
V Košiciach sa v sobotu (10. 2.) uskutočnila jedna zo série dobrovoľníckych aktivít, ktorými odídenci z vojnou zmietanej Ukrajiny ďakovali Slovákom za útočisko a v mnohých prípadoch aj za nový domov, ktorí im vytvorili.
 
Vyše 40 ukrajinských dobrovoľníkov rôznych vekových kategórií, vrátane malých detí, ktorí už dva roky žijú v meste, sa v sobotu dopoludnia pustilo do čistenia mesta od odpadu.
 
 Ukrajinci ďakovali Slovákom za útočisko (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Podľa slov zástupkyne ukrajinskej komunity Inna Imas Ukrajinci po úteku do neznáma a hľadaní bezpečia pre svoje deti, cítili už od samého začiatku po príchode na Slovensko obrovskú podporu obyvateľov a predstaviteľov mesta.
 
Sobotňajšiu dobrovoľnícku aktivitu podporilo aj mesto Košice a jeho vedenie. Dobrovoľníkov pozdravil v parku pri Poliklinike Sever na Komenského ulici primátor mesta Jaroslav Polaček. Správa mestskej zelene poskytla dobrovoľníkom potrebné náradie.
 
 Správa mestskej zelene poskytla dobrovoľníkom potrebné náradie (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Dobrovoľníci za tri hodiny vyzbierali približne 40 vriec (240 kilogramov) odpadu na uliciach Kisdyho, Tolstého, Obrancov mieru, Námestí J. Mathého, na Aničke, Národnej triede, Ťahanovských riadkoch a na brehoch Hornádu.
(15:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár