Košice zrealizujú zlepšenie energetického manažmentu mestských budov

1353x
07. Február 2024
Košice získajú externé finančné zdroje na energetický manažment svojich budov
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Metropola východu uspela v druhom kole výzvy „Pilotné mestá“, vyhlásenej pre členov Misie EÚ 100 klimaticky neutrálnych a inteligentných miest.
 
Vďaka tomu získa mesto externé zdroje vo výške 434 036,25 eur na zlepšenie energetického manažment mestských budov. Košice sa zapojili do dvojročného programu NetZeroCities Pilot Cities Programme, financovaného z EÚ.
 
Spoločne s mestom Bratislava a ETP Slovensko – Centrum pre udržateľný rozvoj získajú finančnú a metodickú podporu na projekt Building Power: Reducing Building Emissions and Energy Use in Bratislava and Košice (Energetika budov:Znižovanie emisií a spotreby energie budov v Bratislave a Košiciach). Spolu s ďalšími 26 pilotnými mestami zavedú inovatívne opatrenia na urýchlenie procesov v oblasti klímy a dekarbonizácie.
 
Košice spolu s Bratislavou a ETP Slovensko zrealizujú širokú škálu aktivít a opatrení, ako sú zlepšenie energetického manažmentu mestských budov, spolupráca s podnikateľským sektorom či práca s obyvateľmi, ktorí môžu čeliť energetickej chudobe.
 
V rámci programu pilotných miest budú Košice testovať nové prístupy k zmene spôsobu života, práce, k zlepšovaniu svojich budov a podobne. Budú pritom stavať na viacerých nástrojoch zmeny vrátane správy, financovania a legislatívy.
(14:10, red.)
Diskusia
Pridať komentár