Knižnica pre mládež mesta Košice vyhlasuje literárnu súťaž

767x
06. Február 2024
  Súťaž literárne Košice pomáha odhaliť skryté talenty
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Tradičnú literárnu súťaž pre žiakov 5. až 9. ročníka základných škôl a študentov 1. až 4. ročníka osemročných gymnázií vyhlásila Knižnica pre mládež mesta Košice dvadsiaty deviatykrát.
 
Knižnica opäť vyhlasuje literárnu súťaž, ktorou sa každoročne snaží podnietiť u detí fantáziu a odhaliť skryté nadanie u detí vo veku od 10 do 15 rokov. Knižnica chce mladé talenty osloviť novými kreatívnymi témami, ktoré by ich mali inšpirovať k tvorivosti.
 
Opäť ich knižnici odporúčala Markéta Andričíková. Deti budú v roku 2024, v termíne od 1. februára 2024 písať prózu a poéziu na tieto témy: Dobrodružstvá netopiera Pierra, Prečo v dúhe nie je čierna? Stretnutie, ktoré mi zmenilo život.
 
 
Propozície ohľadom súťažných prác a podmienok ich doručovania sú zverejnené na webovej stránke knižnice www.kosicekmk.sk. Práce môžu mať rozsah maximálne tri normostrany a posledný termín na odoslanie detských prác je 22. marec 2024.Výsledky súťaže budú vyhlásené 9. mája 2024.
 
Porotcovia súťaže
Markéta Andričíková a Marián Andričík z Katedry slovakistiky, slovanských filológií a komunikácie Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach, Ján Gavura a Peter Karpinský z Inštitútu slovakistiky a mediálnych štúdií Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove.
 (10:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár