Nehoda kvôli únave?

1952x
05. Február 2024
  Prešiel autom do protismeru   
 Ilustračné foto
 
18 ročný muž  viedol osobné motorové vozidlo po Ul. Vyšnej,  v obci Kurima.
 
Prešiel s autom do protismeru, vyšiel na chodník,  narazil  do odpadkového koša, potom do oplotenia rodinného domu, do telekomunikačného stĺpu i do skrinky plynovej prípojky. K nehode došlo v skorých ranných hodinách a vzhľadom ku skutočnosti, že vodič nebol pod vplyvom alkoholu, čo preukázal výsledok u neho vykonanej dychovej skúšky, pravdepodobnou príčinou nehody bola únava mladého muža.
 
Tá mala za následok, že sa nevenoval vedeniu auta a dostatočne nesledoval  situáciu  na ceste.  Poškodením stĺpa, prípojky a oplotenia vznikla škoda v predbežnej výške cca 1.100 eur. 
 
 
Prípadom sa zaoberá poverený príslušník Okresného dopravného  inšpektorátu v Bardejove, ktorý vzniesol obvinenie 18 ročnému vodičovi z trestného činu poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.  
 
Viesť motorové vozidlo nesie so sebou vždy veľkú dávku zodpovednosti, voči sebe ako aj voči ostatným účastníkom cestnej premávky. Nepreceňujme svoje schopnosti a nepodceňujme situácie ak sa cítime unavene! Aj malé zaváhanie môže mať tragické dôsledky. 
(10:00, KRPZPO)
Diskusia
Pridať komentár