O futsal je v Bardejove záujem, hovorí Marek Palo

1674x
02. Február 2024
Vznik futsalového oddielu Partizána Bardejov sa datuje do roku 2004
Bardejovčanky oslavovali tretie miesto 
 
Zakladateľmi boli otec a syn Sališovci, tretím bol Martin Bača. Futsal bol vtedy súčasťou FO Partizán Bardejov. Po takmer 20 rokoch prišiel Marek Palo (neskôr manažér futsalového oddielu) s myšlienkou prinavrátiť Partizánov do najvyššej futsalovej súťaže. Pri novozrodení futsalu stál aj predseda predstavenstva FO Stanislav Soroka. Znovuzakladatelia sa dohodli na vytvorení mužského, ale aj ženského družstva.
 
Marekovi Palovi sme položili niekoľko otázok.
 
Ako ste spokojný s doterajším účinkovaním futsalistov a futsalistiek?
 
Sme spokojní. Naším cieľom u mužov bol stred tabuľky. To sa nám aj darí. Máme dobre našliapnuté do play off. V prvej časti súťaže sme odohrali 7 zápasov na ihrisku súpera. Potom sa však situácia konsolidovala. Zostava sa ustálila. Začíname šliapať ako stroj a máme namierené do nadstavby. Sme nováčik, ale svoju kožu lacno nepredáme.
 
 
V každom zápase idem na doraz. Chlapcom veľká vďaka, že pristupujú zápasom ako profesionáli. Podarilo sa nám zorganizovať, na veľmi slušnej úrovni, Majstrovstvá Slovenska hráčov nad 40 rokov. Aj tu sme v konečnej bilancii skončili tretí.
 
A čo ženy?
 
Tie nám robia obrovskú radosť. Základ je v hráčkach druholigového Partizána. Ten druhú ligu vedie. Pôvodne mal byť futsal len súčasťou zimnej prípravy. Naše baby však všetko berú vážne a prehrávať nevedia. Dotiahli to až na tretie miesto na Slovensku.
 
A čo budúcnosť?
 
Radi by sme aj naďalej účinkovali v extralige. Chceli by sme ešte vytvoriť mládežnícke družstvá, aby sme mali odkiaľ brať hráčov pre áčko.
 
Ako to je s oporami mužstva?
 
Brankár Tomáš Dráb minulý rok vychytal Humennému titul v malom futbale. Juraj Kuhajdik, Tomáš Mikluš a Rudo Beliš pravidelne reprezentovali v malom futbale. Samozrejme aj ostatní priložili „halovky“ k dielu.
 
Skúste zhodnotiť doterajší priebeh extraligy.
 
Už dlhšiu dobu je lídrom ligy Lučenec. Košice sa mu snažia vyrovnať. Tento rok sú vo forme a netreba zabúdať na Prievidzu.
 
Čo Vám robí najväčšiu radosť?
 
O futsal je záujem. Zápas čo zápas zapĺňame športovú halu. My sa divákom snažíme odmeniť dobrými výkonmi. A ešte ak by sa nám podarila splniť naša vízia o mládeži a v repre by sa objavili naši hráči, bolo by to skvelé.
(16:04, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár