RÚVZ v Košiciach rozširuje svoje sídlo na Ipeľskej

1157x
01. Február 2024
Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Košiciach od jesene minulého roka realizuje rozšírenie svojho sídla na Ipeľskej ulici
(Zdroj: FB RUVZ) 
 
Náklady na prístavbu budovy sú vo výške 3,3 milióna eur. Projekt umožní sústredenie zvyšných pracovísk úradu, ktoré sú dosiaľ v centre mesta v nevyhovujúcich priestoroch.

Realizátorom prístavby je na základe výsledkov verejného obstarávania spoločnosť Sytiq. Stavenisko firme odovzdali začiatkom októbra. Projekt je financovaný z prostriedkov štátneho rozpočtu.

„Realizácia prebieha v miernom sklze oproti schválenému harmonogramu a jej ukončenie sa zatiaľ predpokladá do 30. septembra 2024," uviedla vedúca odboru ekonomiky a prevádzky košického RÚVZ Milena Pancáková.
 
 „Naďalej platí, že po realizácii prístavby budú presťahované a uvoľnené priestory pracovísk RÚVZ so sídlom v Košiciach na uliciach Rooseveltova 8 a Senný trh 4," skonštatovala.

Detašované pracoviská hygienikov sú v meste v historických budovách, ktoré si vyžadujú komplexnú rekonštrukciu. Budova na Rooseveltovej ulici 8 je aj národnou kultúrnou pamiatkou. Úrad podľa vyjadrenia plánuje s uvoľnenými objektmi naložiť v zmysle príslušných ustanovení zákona o správe majetku štátu.
(15:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár