Viac policajtov na cestách

1321x
31. Január 2024
  Polícia prijala dopravno-bezpečnostné opatrenia v dohľade nad cestnou premávkou
 (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Cieľom je chrániť životy a zdravie účastníkov cestnej premávky, preto bude v mesiaci február opäť viac policajtov aj na cestách Košického kraja.
 
Dôvodom prijatých opatrení polície na zvýšenie bezpečnosti na cestách je pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, najmä zníženie počtu dopravných nehôd, pri ktorých vyhasínajú nevinné životy ľudí.
 
Do opatrení budú zapojení príslušníci služby dopravnej, poriadkovej i železničnej polície PZ. Policajti budú vykonávať kontroly na miestach a v časoch, kde dochádza podľa analýz dopravno-bezpečnostnej situácie k dopravným nehodám s následkom na živote a zdraví.
 
Zamerajú sa najmä na kontrolu tých porušení pravidiel cestnej premávky, ktoré sú najčastejšími príčinami dopravných nehôd.
 
 
Alkohol je nepriaznivo prejavujúcim sa faktorom, preto sa pri kontrolách zamerajú na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok u vodičov motorových a nemotorových vozidiel, ale aj na dodržiavanie základných povinností vodičov a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi, ďalej na dodržiavanie najvyššej dovolenej rýchlosti i dodržiavanie zákazu telefonovania za volantom.
 
Každý jeden účastník môže prispieť k bezpečnosti na cestách. Je potrebné si uvedomiť, že dodržiavaním pravidiel cestnej premávky, zodpovedným správaním sa a bezpečnou jazdou môžeme zabrániť mnohým kolíziám či dopravným nehodám, ktoré môžu mať fatálne následky.
(13:40, KRPZKE)
Diskusia
Pridať komentár