Mestská časť v Košiciach žalobcom i sudcom

936x
31. Január 2024
  Mestské časti v Košiciach dostali v roku 2023 viac peňazí ako očakávali
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Mesto Košice sa dôrazne ohradzuje voči vyjadreniam starostu mestskej časti Sídlisko KVP na sociálnych sieťach a v médiách.
 
Následne bude platobný rozkaz automaticky zrušený tak, ako bol automaticky vydaný iba na základe tvrdenia jednej strany. Súd sa bude prirodzene zaoberať aj argumentami protistrany, teda právnym názorom mesta Košice. Preto sa mestská časť nemôže stavať do pozície žalobcu a sudcu súčasne.
 
Zrejme z nedostatku odbornej spôsobilosti a vedomostí zamlčiava pán starosta verejnosti a štátnym orgánom podstatné skutočnosti a vystavuje tak Sídlisko KVP zbytočnému riziku platenia súdnych trov a poplatkov vo výške tisícov eur.
 
Takéto konanie zo strany MČ Sídlisko KVP považujeme za nehospodárne nakladanie s verejnými finančnými prostriedkami, práve v čase, keď sú MČ vyzývané mestom, aby racionalizovali a optimalizovali svoje výdavky. Mestské časti, tak ako aj KVP, dostali v roku 2023 do svojich rozpočtov viac peňazí ako očakávali.
 
 
Preto sú presvedčení, že žiadna z nich nebola ukrátená a túto tému zneužívajú na rozoštvávanie spoločnosti a na svoje vlastné politické hry a zviditeľnenie sa.
 
Mesto Košice zákonným rozpočtovým opatrením v zmysle zavedeného finančného krízového režimu neposlalo mestským častiam tú časť peňazí, ktorú samo nedostalo do mestského rozpočtu od štátu, o čom boli starostovia dôkladne informovaní. Navyše dostali všetky mestské časti dokopy 6,6 milióna eur za pomoc odídencom z Ukrajiny, čo im významne pomohlo naplniť ich rozpočtové pokladnice.
 
Preto očakávajú, že po nekonečných verejných útokoch na vedenie mesta Košice a jeho zamestnancov príde po právoplatnom rozhodnutí príslušných orgánov na rad aj verejné ospravedlnenie sa zo strany aktérov tejto nezmyselnej štvavej kampane.
Voči platobnému rozkazu podávajú odpor, v ktorom súdu vysvetlia legitimitu a právne opodstatnenie ich postupu vo veci vyplácania podielových daní.
(13:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár