Starý trik podvodníkov, ktorý (žiaľ) stále vynáša

1680x
30. Január 2024
 Podvodníci každoročne okrádajú seniorov o nemalé peniaze
 (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj)
 
Dôchodcovia najčastejšie doplatia na známy podvod, v ktorom páchatelia predstierajú, že príbuzní volaného sú v určitej tiesni a potrebujú pomoc.
 
Starší ľudia im uveria a podvodníci získajú peniaze pomerne ľahko a rýchlo. Svedčí o tom aj tento prípad: Uplynulú sobotu popoludní bol telefonicky kontaktovaný 88 ročný muž z Vysokých Tatier.
 
Komunikovala s ním žena, ktorá sa predstavila ako policajtka. Uviedla, že dcéra staršieho pána spôsobila dopravnú nehodu, pri ktorej došlo k úmrtiu osoby a preto je vraj dcéra na polícii a aby mohla byť prepustená je potrebné zložiť kauciu 25 000 eur. Oslovený muž uviedol, že doma má iba 20 000 eur, ktoré môže ihneď poskytnúť.
 
 
Peniaze mal dať do obálky, doniesť na dohodnuté miesto a odovzdať mužovi, ktorý tam bude čakať. Tak sa aj stalo, obálku prevzal neznámy muž a odišiel s ňou preč. Až na druhý deň starší pán kontaktoval svojho vnuka, ktorý spolu so svojou mamou (dcérou poškodeného) celú vec ozrejmili a uviedli na pravú mieru.
 
Dcéra otcovi povedala, že nemala dopravnú nehodu, nikoho nezrazila a nebola zadržaná políciou. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade, vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu.
(8:50, KRPZPO)
Diskusia
Pridať komentár