VIDEO | Zabíjačkové hody v Hertníku

1779x
29. Január 2024
  Obecné zastupiteľstvo v Hertníku zorganizovalo fašiangové zabíjačkové hody
Pozrite si našu videoreportáž
 
Chutné špeciality už tradične pripravovali a podávali miestni poslanci, do tanca hrala hudobná skupina Old Stars a pre deti bolo pripravené rozprávkové prekvapenie.
 
Obyvatelia obce o fašiangových zabíjačkových hodoch:
 
„Akcia je každý rok super a to, že ochutnáme všetky  zabíjačkové výrobky je úžasná vec. Doma už nezabíjame, takže nevieme tak ochutnať.“
 
„Dobre, na zabíjačke v pohode.“
 
„Bolo to dobré, ale bolo veľa na mňa. Je to príjemné pre rodiny, že majú kde stráviť poobedie.“
 
„ Výborná akcie je. Pochutnal som si na pive.“
 
„Je to vynikajúce.“  
 
 Zabíjačkové hody (Zdroj: Ahoj TV)
 
„Začiatky boli také, že sme zabili aj ošípanú, bolo koryto ako sa robí na dedine. Robili sme to kvôli deťom, lenže tie spia do desiatej a nikto nechodil, tak teraz to robíme takým štýlom, že sa objedná mäso a všetko čo k tomu treba,“ povedal Slavomír Geralský, poslanec obecného zastupiteľstva.
 
„Fašiangy to bol taký zámer. Keď som nastúpil za starostu pred nejakými deviatimi rokmi, tak moja filozofia bola, že sa ľudia musia stretávať či na pive, či v kostole, či na nejakých stretnutiach,“ vyjadril sa Jozef Semanek, starosta obce Hertník.
 
 Zaplnená sála v Hertníku (Zdroj: Ahoj TV)
 
„Robia sa jaternice, hurky, bôčik, klobáska a kapusta,“ prezradil Slavomír Geralský.
 
„Do druhej máme pripravené jedlá a o druhej o poslanci vydávajú. Lístkov, ktoré vydáme je 650, ľudia si berú aj domov a tu je tak približne pripravených 350 miest – to je plná sála. Ľudia sa stretnú, najedia a vypijú,“ dodal starosta obce.
 
 Maskoti pre deti (Zdroj: Ahoj TV)
 
„Do každej rodiny sa dáva lístok zadarmo a plus kto chce, tak symbolicky za 2 eurá si môže prísť dokúpiť,“ priblížil Geralský.
 
„Hudba je stále nejaká. Dnes je Old Stars a počas prestávky hudby prídu maskoti, lebo to robíme aj pre deti. Pre nich je to zábava a spomienka," doplnil  Semanek.
(11:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár